Moda

ŽENE 50+ IH OBOŽAVAJU, A DODAJU GODINE: Osim što su modni zločin, ovih 5 dezena će vas sigurno zbabiti

Izbor dezena u poznijim godinama je veoma bitan.

27.05.2024 21:02

ŽENE 50+ IH OBOŽAVAJU, A DODAJU GODINE: Osim što su modni zločin, ovih 5 dezena će vas sigurno zbabiti
instagram-greceghanem

Iako godine donose mudrost i iskustvo, mnogi od nas žele da zadrže mladolik izgled što je duže moguće. Nažalost, često nesvesno pravimo greške u odabiru garderobe koje mogu dodati godine našem izgledu. Pogrešan izbor odeće, obuće i modnih dodataka može nas učiniti starijima nego što zapravo jesmo. Ako želite da zadržite svež i mladalački izgled, pažljivo birajte odeću sa detaljima i izbegavajte ove šare. Pravi izbor dezena može značajno uticati na vaš ukupan izgled i utisak koji ostavljate. Ovih pet dezena čini da izgledate starije.

Preterano cvetni detalji

Nasumično razbacani sićušni cvetovi, koji se često nalaze na haljinama i majicama bez rukava. Kosićeva smatra da ovaj obrazac nije pogodan za osobe starije od 25 godina, jer može odavati utisak nezrelosti. Ako volite cvetne šare, izaberite one srednje veličine, nikako minijaturne.

Veliko cveće

Stilistkinja Dženija Hernandez Fonseka upozorava da, slično mikro-cvetima, veliki cvetni dezeni takođe mogu imati efekat starenja, posebno ako imaju vintaž estetiku. 

- Veliki cvetovi mogu da stvore pretrpan vizuelni efekat, izgledajući zastarelo. Ovi uzorci često projektuju konzervativniju ili tradicionalniju sliku, zbog čega možete da izgledate starije - smatra Fonseka.

Geometrijski oblici

Geometrijski obrasci su obično veliki i svetli. Kako starimo, naš kontrast boja se smanjuje, što otežava nošenje ovih smelih uzoraka. Upečatljivi oblici i oštri uglovi mogu izgledati "previše oštro", a intenzivni kontrasti boja dodatno pojačavaju ovaj efekat.

Apstraktni detalji

Apstraktni detalji su često svetlih boja i neobičnih oblika, često baš "paraju u oči". Stilistkinja Elizabet Kosić savetuje da ih izbegavate jer mogu previše da dominiraju.

- Ultramoderna estetika može učiniti da zrela osoba izgleda kao da se previše trudi. Nabacite li dugu haljinu sa ovim detaljem, lako bi to moglo postati jedino što ljudi primjećuju na vama. Ovi motivi često nadjačaju i "dave" onoga ko ih nosi - objašnjava ona. 

Barokni detalji

Barokni detalji, popularizovani od strane brendova kao što su Gucci i Versacce, mogu biti previše ukrašeni i neodoljivi, posebno kada se ponavljaju na celoj površini odeće. Međutim takvi detalji lako mogu da preplave vaš izgled.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)