Moda

JOŠ NISTE ODABRALI ŠTA ĆETE OBUĆI ZA DOČEK 2023? Modni stručnjaci predlažu TOP 5 kombinacija za svačiji ukus ali i džep! (FOTO)

Bilo da volite haljine ili pantalone, elegantne ili svedene modele, naći će se nešto i za svaku od vas!

17.12.2022 20:00

JOŠ NISTE ODABRALI ŠTA ĆETE OBUĆI ZA DOČEK 2023?  Modni stručnjaci predlažu TOP 5 kombinacija za svačiji ukus ali i džep! (FOTO)
Shutterstock

Željno iščekivana novogodišnja noć maltene kuca pred vratima, a vi još uveke nemate adekvatnu toaletu za izlazak. Bilo da izalazite uoči samog dočeka, reprize ili nekog od kasnijih praznika, elegantna svečana haljina je nešto što morate da imate uoči planiranih kaoi neplaniranih izlazaka pre nastupajućih praznika.

Srećna Republika vam donosi i neke predloge koji vam mogu poslužiti kao inspiracija u odabiru a koje su modni znalci ocenili kao trend sezone.

1. Haljine sa šljokicama

Ove haljine su poznatije i kao "novogodišnje haljine". Po pravilu ove haljine su u boji i kratke. Uglavnom su zatvorene oko vrata i dužine upola butina, ali postoje i razne varijacije modela. Česte su i duge koje su prikladne izascima koji zahtevaju nešto elegantniju toaletu, budući da dugu svečanu haljinu pa još prekrivenu šljokicama ne možete da ponesete bilo gde.

Mi vam predlažemo da novogodišnju čaroliju upotpunite haljinom u boji i to zelenom u duhu praznika. Ova haljina je zatvorena napred, ali je otvorena pozadi i doseže do zemlje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maya Jama (@mayajama)

 

2. Haljine u boji srebra ili metala

Mnoge dame ne žele da oponašaju novogodišnju jelku i da u šljokičastoj haljini sijaju više od nje. S druge strane, za sve one koje žele upečatljivu haljinu koja neće biti cela prekrivena šljokicama, tu su one u boji srebra, koje su uvek idealne uoči dočeka. Ova vrsta haljina je idealna za mnoge prilike, pa je glavni izbor i kod mnogih poznatih ličnosti. Model Emili Rajtakovski tako ponosito šeta svoju verziju koja je i više nego dopadljiva. Haljina je na bretele, delimično otkriva dekolte i pada u slojevima, prateći liniju tela.

 

 

3. Haljine u boji zlata

Boja zlata je mnogima omiljena. Za nju se opredeljuju kako tokom raznih godišnjih svečanosti, tako i uoči najluđe noći. Za sve one koje ne vole hladne, srebrne tonove, tu je topla boja zlata. Prisutno je i mišljenje da će svim devojkama bledog tena i ružičastog podtona kože bolje stajati kako srebrni nakit, tako i srebrna boja, dok će devojkama toplog ili osunčanog tena bolje stajati zlatna boje. Možda je to razlog što je zvezde  poput Dženifer Lopez ili Kim Kardašijan toliko vole. Kim se opredelila za haljinu u zlatnoj boji koja ima dubok dekolte i pada ravno do zemlje. Ukoliko vam dužina nije prioritet, ponesite ovakvu haljinu u nešto kraćem modelu.

 

 

4. Crna plišana haljina

Pliš posebno dolazi do izražaja u zimskim mesecima, a gde ćete naći bolju priliku da ponesete plišanu haljinu do novogodišnje noći. Ove haljine su većinom do kolena i dužih rukava, iako ima raznih modela i dužina, pa se opredelite za onu koja će vama najbolje pristajati. Kraljica stila, glumica Blejk Lajvli se ovom prilikom opredelila baš za dugu plišanu haljinu u crnoj boji koja je do zemlje i ima dubok šlic. Ona ju je uparila uz čizme, a budući da je u njenom slučaju to korset haljina sa spuštenim ramenima, kao dodatni aksesoar usledile su i kožne rukavice preko lakta.

 

 

5. Pantalone ili kombinezon

Ukoliko niste pristalica haljina, i to je sasvim u redu. Možete da se odlučite i za kombinezon ili za pantalone, majicu i sako. Nova godina je, pa vam je sve dozvoljeno. Ne morate da se oblačite kao za poslovni sastanak, već pustite mašti na volju i opredelite se za šljokice. Razne varijacije na temu su dozvoljene i to u noći kada bi trebalo da donosimo odluke koje će se ticati cele predstojeće godine. Zašto se ne biste operedili za pantalone sa šljokicama, diskretnim ili jakim, crnu bluzu ili sako, dok je i kombinezon u vidu šljokičastog materijala takođe sjajan izbor. Kada ćete sijati, ako ne sad?

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)