Lice

MRZELA SAM SAMU SEBE! A onda se dogodilo čudo, više me niko ne prepoznaje!

Priča Mišel iz Midlseksa u Britaniji dira pravo u srce.

23.07.2022 15:00

MRZELA SAM SAMU SEBE! A onda se dogodilo čudo, više me niko ne prepoznaje!
Printscreen/dailymail.co.uk/video

Narušeno zdravlje i manjak samopouzdanja često mogu biti okidači da čovek zamrzi sebe i ne želi da se pogleda u ogledalo. To je na sebi osetila mlada žena Mišel iz Midlseksa u Britaniji, koja je na izmaku čerdesetih godina, a koja je izbegavala "suočavanje" s ogledalom svaki put kada bi prošla pored njega. Kako je priznala, nije mogla da podnese činjenicu da su joj godine i životni problemi toliko uticali na fizički izgled da je izgledala kao da je 20 godina starija.  

U emisiji "10 godina mlađi" na Kanalu 5 koja prati put transformacije svojih klijenata i u kojoj je učestvovala i Mišel, ona je otkrila kako je imala narušeno mentalno zdravlje, te da se borila sa depresijom i anksioznošću. Do toga ju je dovela porodična tragedija koju je veoma teško podnela - majka joj je umrla od srčanog udara kada je ona imala samo 22 godine. Već tada je počela da zanemaruje sebe i da se povlači.

- Mislim da je to izazvalo mnogo tuge i bola tokom godina. Gubitak mame je na mene imao veliki uticaj - rekla je ona kroz suze u emisiji.

Pošto je tim koji je radio transformaciju odlučio da čuje mišljenje javnosti i kako vide Mišel koja je radila kao čistačica, odnosno da procene njenu starost, naišli su na veliko iznenađenje. Anketirani građani su mislili da Mišel ima 56 godina, odnosno, da je sedam godina starija nego što jeste.

Osim toga, ispitanici je nisu štedeli, pa su je okarakterisali kao mladu ženu bez stila i osobu koja ne vodi računa o sebi, zbog čega je tim "10 godina mlađi" odlučio da joj promeni život praktično preko noći. 

- Mislim da će uz našu malu pomoć ne samo izgledati prelepo, već će se osećati kao prelepa žena kakva i jeste - rekla je Čeri, član tima.

Printscreen/dailymail.co.uk/video

Mišel od uzbuđenja zbog novog izgleda nije mogla da dođe do daha

Prva adresa koju je Mišel posetila bila je ustanova kineske medicine koja joj je omogućila tretmane akupunkture i refleksologije kako bi joj ublažli napetost.

Nakon toga, tim joj je obezbedio tretmane za kožu što je uključivalo laserski tretman, filere i botoks kako bi njenoj koži vratili sjaj i mladolikost.

Kako je tokom transformacije Mišel priznala, i sam pogled u odraz na ogledalu joj je izazivao gađenje.

- Možda bih, da je moja mama još ovde, bolje pazila na svoju kožu jer bi me ona podsećala da brinem o njoj - istakla je Mišel. 

Stilistkinja koja se pozabavila Mišeliim izgledom zamenila je svu njenu odeću novim i lepšim komadima garderobe. Umesto trenerki, patika i leopard-printa, Mišel je dobila sofisticiraniju garderobu, crni svetlucavi top, pantalone i štikle.

Najveće iznenađenje je usledilo kada je samu sebe videla nakon transformacije koja je trajala deset dana. Anketa koja je tada sprovedena pokazala je da su ovog puta ljudi dala Mišel deset godina manje u odnosu na prethodu anketu.

- Ne mogu da verujem, ne ličim na sebe - rekla je šokirana Mišel kroz suze, iako se suzdržavala da ne plače.

- Prošlo je toliko vremena otkako se nisam pogledala i zaista mi se dopalo ono što sam videla i jednostavno sam zapanjena. Izgledam prelepo - napokon je zaključila i dodala kako je niko od njenih prijatelja zasigurno više neće prepoznati na ulici. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)