Lice

PRIRODNA LEPOTA: 10 razloga da se ne šminkamo

Osim u situacijama koje to zahtevaju, oslobodite svoje lice od svakodnevne šminke, a e ovo i zašto je to korisno!

02.04.2022 15:00

PRIRODNA LEPOTA: 10 razloga da se ne šminkamo
Pixabay.com

Koliko smo sigurne kada smo kompletno našminakne i koliko smo nesiguren bez šminke, svima nam je poznato.

Šminka je završni zaštitni "udarac" svake žene. Ona smanjuje nedostatke, ističe lepše strane, i jednostavno čini da se osećamo bolje i sigurnije.

Muškarci se ponekad takođe šminkaju, ukoliko rade kao voditelji vesti, u pozorištu ili na filmu.

U modernom svetu, mnogi ljudi se ponose nošenjem šminke. Šminka je postala umetnost koja se pridržava pravila, a ipak se ta pravila ponekad krše.

Niko zapravo ne očekuje da se šminkate u nekom ranom dobu, mada se danas čini da pre možemo videti tinejdžerke koje su kompletno našminkane, čak više i od prosečne mlade na venčanju. 

pexels.com

Devojčice se šminkaju previše

Ne treba vam šminka kada ostavljate decu u školu, nije vam potrebna ni kada idete na kafu sa prijateljicama, a baš ukoliko je volite, možete je skinuti čim dođete kući sa posla, tako vas niko neće videti bez nje.

Kada bi zapravo trebalo da se šminkamo, osim za posao?

- Bilo da nosim mnogo šminke ili ne, uvek sam ista osoba iznutra - ponosito ističe pevačica Lejdi Gaga, koja je pak dugo bila nesigurna bez velike količine šminke na licu, dok je u poslednje vreme viđamo sa primetno manje mejkapa.

Tanjug/AP

Lejdi Gaga je često našminkana

Srećna republika vam donosi 10 situacija, u kojima je totalno prihvatljivo ići bez šminke!

1. Šetajte po kiši slobodno

Pixabay.com

Bacite kišobrane!

Uživajte u kišnom danu bez kišobrana. Umorni ste od petljanja sa glomaznim, mokrim kišobranom? Postoje seksi načini da naletite na strance, pa tako ušunjajte se totalnom neznancu pod kišobran! Ne biste voleli da vam se puder i maskara slivaju niz obraze, sem ako nemate baš dobar fiksator za šminku!?

2. Dodirujte svoje lice

 

pexels.com

Dodirujte lice!

Seksi gurnite pramen kose sa lica, zamišljeno postavite šaku na bradu, protrljajte oči oslobođeno! Koliko puta ste čule od profesionalnih šminkera savet da ne treba da dirate svoje lice, pošto vas našminkaju? Budite najzad oslobođene!

3. Budite bliži garderobi vašeg partnera

pexels.com

Ne ostavljajte mu fleke!

Nedostatak šminke znači da je nećete preneti na lice i garderobu vašeg partnera. Nema ničeg seksi u košulji umrljanoj karminom, koji nikako ne može da ukloni. Sada možete da se grlite jače!

4. Jedite i brišite se bez straha

Pixabay.com

Jedite i brišite lice

Jedite bezobzirno, sada kada ste napustili rutinu šminkanja! Nakon što osetite ukus slobode, detaljno operite lice i osetite se ponovo čistom i spremnom za topli večernji obrok.

5. Nosite kačkete, kape i šešire

pexels.com

Nosite šešire opušteno

Šminka neće doći na unutrašnjost vaših šešira i kapa. Navucite kačket na glavu i omiljene naočare bez bojazni da ćete puderom umazati i jedno i drugo. Najzad kada dođete kući, bacite kačket u predsoblje, i osećajte se spokojno, baš poput muškarca, jer nema skidanja šminke!

6. Nema više karmina na čašama

Pixabay.com

Zbogom karminu na čašama

Da, i kada perete čaše i šolje u mašini za sudove, karmin je i dalje tu! Opustite se, i pijuckajte kako želite! Nema potrebe da svaki gutljaj uskladite sa mrljom od karmina. Još uvek volite ženstveni osećaj kada vidite onaj crveni, sočni šmek na čaši? Uzmite šolju sa naslikanim karminom!

7. Ponovo se osećajte kao dete

Pixabay.com

Budite kao deca

Deca imaju najslađa lica! Da li je to zato što nikada ranije nisu nosila tešku šminku? Ponovo se upoznajte sa svim svojim maloletničkim izrazima lica, kada ste bili tako slatki i niste se opterećivali izgledom. Smejte se, jer na kraju, osmeh je najlepši mejkap.

8. Pravite grimase, ali za svoju dušu

Pixabay.com

Pravite grimase!

Koliko puta smo samo pravile grimase pokušavajući da pravilno nanesemo olovku za usne, rumenilo, maskaru...Kao da to nije bilo dovoljno, konture i bronzeri, potamnjivanje i posvetljivanje lica je postalo aktuelno, pa tek veštačke trepavice. Kada odete kod šminkera, kao da ste navijeni na komande: "Gore oči! Dole! Smejte se! Ne smej se. Digni vrat, gledaj u stranu..." Najzad se opustite.

9. Odspavajte to vreme

Pixabay

Odspavajte to vreme

Bez obzira da li vam treba 8 sekundi da stavite sjaj za usne ili 80 minuta da napravite konturu, to je vreme koje ste mogle da potrošite na spavanje! Zamenite sve svoje kozmetičke proizvode za dodatni san, bio on "bjuti sat" ili onaj za vašu dušu!

10. Udarite komarca na licu

Pixabay.com

Uhvatite komarca

Komarac će imati mnogo dostojanstveniju smrt ako nije prekriven puderom! Na kraju, i on je zaslužio da umre, bez gušenja u vašoj šminki.
 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)