DA LICE ZABLISTA

ODABERITE IDEALAN PUDER ZA HLADNE DANE: Uz OVIH 5 saveta vaša koža će blistati i bez sunca

Volite da se šminkate ali niste sigurne da li je puder koji ste koristile tokom leta prikladan za upotrebu i sada kada je vaše lice par tonova svetlije? Da li mu je tekstura adekvatna sada kada vam je koža malo suvlja? Ako vas muče ova i slična pitanja, portal Srećna Republika vam otkriva tajne savršenog pudera za zimske dane.

30.11.2021 19:29

ODABERITE IDEALAN PUDER ZA HLADNE DANE: Uz OVIH 5 saveta vaša koža će blistati i bez sunca
pexels.com

Kada su temperature više, tokom proleća i leta, teksture proizvoda za lice kojima pribegavamo su obično lakše i gelaste, kako bismo sprečili zapušavanje pora i prekomerno lučenje sebuma. Teže i gušće teksture nisu dobra kombinacija sa letnjom vrelinom, ali šta biva kada napolju zahladi i kada našoj koži treba dodatni sloj zaštite? Kakve pudere da biramo za jesen i leto da bi nam koža lica bila i lepa i zaštićena? Pročitajte naš tekst i poslušajte naših 5 saveta!

Tamnije nijanse

Koža postaje svetlija tokom zime što vas može navesti da birate i puder koji je svetliji, ako sledite pravilo da puder obično treba birati tako da je za nijasnu do dve svetliji od vašeg tena. Međutim, tokom zime najbolje je da birate puder koji je za pola nijanse tamniji od boje vaše kože, jer će vašem licu pomoći da izgleda toplije i nežnije.

Kremastije formule

One su odlične, jer tako lako klize preko kože i samim tim vam pomažu da izjednačite ten. Birajte one koje su lagane i koje hidriraju kožu, jer će vam pomoći da u potpunosti sakrijete sitne bore.

Hidratacija

Čule ste toliko mnogo puta da je za divan ten potrebna voda. Pored unošenja dovoljnih količina vode tokom svakog dana, isprobajte hidratantnu BB kremu koja će vašoj koži pružiti neophodnu hidrataciju tokom hladnih zimskih dana, savetuje minimagazin.info.

Birajte mineralne formule za masnu kožu 

Žene sa masnom kožom najčešće izbegavaju korišćenje tečnog pudera, zbog bojazni da će im koža postati još masnija. Rešenje je puder na bazi minerala koji se nanosi se kao tečni, ali se suši kao puder u prahu, održava kožu hidriranom, ali ne i masnom.

Zaštitni faktor

@khindahawari Time to bring out the winter foundation shades😭 #makeup #fördig #foryou ♬ More Than Friends - Aidan Bissett

Iako je zima, sunce i dalje može imati štetan uticaj na vašu kožu. Ukoliko se tokom zimskih meseci obično ne setite da koristite kremu sa zaštitnim faktorom, onda je za vas odličan izbor tečni puder sa zaštitnim faktorom. On je lagan, odlično se stapa sa kožom i pomaže u skrivanju svih nedostataka, dajući koži prirodno predivan izgled.

Da li vi znate neke dodatne cake kako da vam ten izgleda besprekorno tokom zime? Podelite ih sa nama u komentarima!

Komentari (0)