Lice

ZLATNI PRESEK PRESUDIO - ONA JE NAJEPŠA, A SEBE NE SMATRA LEPOM: Bela Hadid pala sa trona na treće mesto, Zendaja druga

Nju bi vajali renesansni vajari!

26.07.2024 20:05

ZLATNI PRESEK PRESUDIO - ONA JE NAJEPŠA, A SEBE NE SMATRA LEPOM: Bela Hadid pala sa trona na treće mesto, Zendaja druga
Tanjug/AP

Glumica Anja Tejlor Džoj (28) zvanično je proglašena najlepšom ženom sveta za 2024. godinu, smenivši Belu Hadid sa trona. Britanski plastični hirurg dr Džulijan De Silva, koji vodi Centar za naprednu estetsku i plastičnu hirurgiju u Londonu, doneo je ovu odluku na osnovu kompjuterskog skeniranja lica.

- Metoda poznata kao "zlatni presek" ili "božanski odnos" postala je veoma popularna u svetu estetskih zahvata. Pokazalo se da Anja ima najbolji položaj očiju sa rezultatom od 98,9%, što je samo 1,1% od savršenog oblika. Takođe je imala najbolji rezultat za obrve i bila je pri vrhu u gotovo svim kategorijama, osim za usne - izjavio je dr De Silva za Daily Mail.

 

 

Drugo mesto na listi najlepših žena sveta zauzela je trenutno veoma popularna glumica Zendaja (94,37%), dok je manekenka Bela Hadid (94,35%) pala na treće mesto. Margo Robi je četvrta (93,43%), a peto mesto pripalo je glumici  Song Hje Kjo (92,67%). Bijonse i Tejlor Svift takođe su se našle na listi top 10. Bela Hadid je dugo držala prvo mesto zbog svojih gotovo savršenih crta lica.

- Ove nove tehnike mapiranja omogućuju nam da otkrijemo šta ljude čini fizički lepima. Tehnologija je korisna i za planiranje operacija pacijenata - rekao je dr De Silva, koji ovu metodu koristi godinama.

 

 

Anja Tejlor Džoj, koja je sada na vrhu liste, ranije je podelila svoje mišljenje o lepoti.

- Nikad se nisam smatrala lepom i mislim da nikad neću. Ne smatram se dovoljno lepom za filmove. Zvuči patetično, a dečko me je upozorio da će ljudi misliti da sam idiot što to govorim, ali jednostavno mislim da čudno izgledam. Osećala sam se kao da se nigde ne uklapam. Deca me nisu razumela i često su me zaključavala u školske ormariće. Mnogo vremena sam provodila plačući u školskom WC-u. Bila sam veoma usamljena kao dete - istakla je ona za The Sun.

 

 

Savršeno lice se smatra onim koje je potpuno simetrično, gde su obe strane lica identične. Ova formula lepote uključuje precizne matematičke podatke. Što su strane lica simetričnije, to je osoba lepša. Renesansni vajari i umetnici koristili su zlatni presek da postignu ravnotežu i harmoniju u svojim delima.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)