Lice

ZBOG OVOGA VAM USNE "VISE": Žene u 40-im prave jednu veliku grešku, slavna šminkerka upozorava na ovo!

Želja svake od nas su lepe i punije usne uz pomoć olovke za šminkanje, ali postoji i jedna caka koja ne važi za sve žene.

21.05.2024 18:20

ZBOG OVOGA VAM USNE "VISE": Žene u 40-im prave jednu veliku grešku, slavna šminkerka upozorava na ovo!
Printscreen/TikTok/ericataylor2347, Shutterstock

Lepo oblikovane usne, želja su mnogih od nas. Iako se neke žene odlučuju da za to potraže pomoć estetičara koji će ih povećati ili kozmetičara koji će im uraditi trajnu šminku, većina se ipak oslanja na šminku i trenutni efekat.

Iscrtavanje  usana olovkom je decenijama trend, samo se tokom vremena menjao efekat koji one daju i na koji način se blenduju kao i koliko su konture vidljive. Erika Tejlor, poznata šminkerka Loreal Paris brenda, na Tiktoku je pokazala ženama iznad 40-te godine šta treba da izbegavaju tokom šminkanja usana.

Ona je uz pomoć "nude" nijanse olovke za usne, pokazala šta treba izbegavati kako usne ne bi izgledale kao da vam vise s lica. Evo šta u tim godinama treba izbegavati. 

@ericataylor2347 Repost my fave lipliner tips! I posted this 2 years ago. As a traditional yrained artist and makeup artist i discovered years ago as we mature gravity, loss of elasticity bring corner of mouth down- a simple redirection of traffic can lift the appearance of our lips!! #matureskin #lipliner #lipstick #over40 #over50 #repost #matureskinmakeup #makeupover40 #over35 #makeuphacks #makeupartist #fy ♬ original sound - Erica Taylor
U prvom delu snimka pokazala je da oštri uglovi i konture nisu poželjni i da ne oblikuju lepo usne, pogotovo za žene koje su u zreloj dobi. Umesto oštrih ivica treba usne blago uokviriti olovkom za usne malo iznad njih. Nakon što se iscrtaju blage linije, potrebno je malo izblendati, zbog čega će usne dobiti nežniji i sofisticiraniji izgled. 

Ne treba prelaziti mnogo iznad usana, sve što treba je pratiti njihovu liniju i napraviti nežne i blage konture. Šminkerka je ubrzo zatim nanela i sjaj za usne, što ih je učinilo punijim i lepšim.

Tejlorova je na svom primeru pokazala da je ova tehnika šminkanja zaista sve što ženama treba što su u komentarima potvrdile i mnoge njene pratiteljke. Većina žena se složila da ovaj način iscrtavanja usana izgleda daleko prirodnije od onoga što svakodnevno viđamo na ulicama i da će ženama sigurno dati prirodniji i nežniji izgled, a možda i smanjiti koju godinu.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)