Lice

ŠMINKA ZA ŽENE 50+: Ovo su tri zlatna pravila koja vraćaju sjaj licu i daju mladalački izgled

Saveti šminkera.

18.05.2024 16:19

ŠMINKA ZA ŽENE 50+: Ovo su tri zlatna pravila koja vraćaju sjaj licu i daju mladalački izgled
shutterstock.com

Šminka ima svrhu da prekrije nesavršenosti kože, međutim, ako nismo dovoljno vešti možemo poizvesti kontra efekat. Postoji nekoliko tipova kože, te svaka zahteva određen pristup. Kod dama u zrelim godinama, šminka  može vratiti sjaj i samopouzdanje.

Stručnjaci upozoravaju na tri veoma bitne stvari na koje bi dame u pedesetim trebalo da obrate pažnju. 

shutterstock.com

šminka za žene preko 50

Priprema kože

Kako bi postigli svež i mladolik izgled, priprema kože je od presudnog značaja. Redovno čišćenje kože, piling i intenzivna hidratacija su ključni koraci koji će vam pomoći da koža izgleda blistavo i mladalački. U pedesetim godinama, prajmer postaje neizostavan saveznik, ali je bitno izabrati pravu formulu koja odgovara vašem tipu kože.

Ne preterujte sa puderima

Važno je zapamtiti da preterano prekrivanje neće rešiti problem pora, bora i finih linija, već ih može dodatno naglasiti. Lagani, hidratantni puderi su idealni za postizanje ujednačenog tena, a nanose se utapkavanjem vlažnim sunđerom ili kabuki četkom kako bi se postigao besprekoran finiš. Takođe, prilikom prekrivanja podočnjaka, preporučuje se korišćenje kremastih formula koje su jednu do dve nijanse svetlije od pudera, dok se za tamne kolutove preporučuju korektori u boji.

Koristite toplije tonove

U poznijim godinama, preporučuje se korišćenje toplijih tonova. Bronzeri i puderi koji su dva do tri tona tamniji od vaše kože mogu vam pomoći da postignete željeni izgled. Važno je odabrati nijansu koja će istaći vašu prirodnu lepotu i pružiti vam svežinu. Uz pravilnu negu kože i odgovarajuću šminku, možete postići blistav i mladolik izgled bez obzira na godine. Bitno je prilagoditi svoj makeup rutinu kako bi istakli svoju prirodnu lepotu i osećali se samouvereno u svojoj koži.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)