Lice

KAKO DA BLISTATE I TOKOM VRELIH LETNJIG DANA: 5 saveta stručnjaka za negu lica i bez čega nikako ne smete da izlazite na ulicu

Moja letnja filozofija nege kože se svodi na lagane hidratantne kreme i davanje prioriteta kremi za sunčanje, rekao je Šon Garet za Vog.

23.07.2023 14:00

KAKO DA BLISTATE I TOKOM VRELIH LETNJIG DANA: 5 saveta stručnjaka za negu lica i bez čega nikako ne smete da izlazite na ulicu
shutterstock.com

Vreli letnji dani i tropske tepmerature neprijatelj su za šminku i negu lica. Ovo se pre svega odnosi na sve dame, kako one koje su na moru ili planinini, ali i one koje zbog brojnih obaveza leto provode u gradu. Prema rečima stručnjaka, nega ali i šminka tokom letnjih meseci se manja kako bismo zadržali lep i blistav ten, piše Vog.

Shutterstock

Nega tokom leta treba da bude lagana i da obezbedi koži dovoljnu hidrataciju

Saveti stručnjaka

Prema rečima stručnjaka za negu kože lica Šona Gareta manje u uvek više tokom toplih letnjih dana. 

- Moja letnja filozofija nege kože se svodi na lagane hidratantne kreme i davanje prioriteta kremi za sunčanje. Bez zaštite nigde ne izlazite čak i ako samo idete do oblčižnje prodavnice ili na posao. Kad birate kreme treba da je birate isključivo prema tipu. Neko ko ima masnu kožu takođe može da pati od dehidracije odnosno nedostataka vode u koži, što bi zauzvrat moglo dovesti do toga da koža proizvodi više sebuma i izgleda da je na površini još masnija leti nego inače - rekao je on.

Prema njegovim rečima osetljivi tipovi kože treba da biraju kreme koje u sebi sadrže umirujuće sastojke kao što su arnika, ovas, dok dame sa suvom kožom treba da daju prednost slojevima seruma i gel krema za hidrataciju bez začepljenja pora.

Garet je podelio 5 ključnih saveta za negu kože lice tokom vrelih letnjih dana kako biste zadržali blistav ten.

1. Hidratantno sredstvo za čišćenje

Prvi korak u nezi kože tokom leta je sredstvo za čišćenje. Garet preporučuje hidratantno sredstvo što neće lišiti kožu njenih prirodnih ulja.

2. Hidratantni tonik

Hidratantni tonik je sledeći korak. U suštini, ovo obezbeđuje koži neophodan sloj vlage, ali bez otežavanja i zapušavanja pora. 

3. Hidrirajući serum

Treći korak je serum. Prema Garetovim rečima serum daje dodatnu hidrataciju ali bez gušenja kože. On preporučuje one koji sadrže hijaluronsku kiselinu, ceramide, skvalan i aloe veru koja će i rashladiti kožu. Žene sa suvom kožom će posebno imati koristi od ovog koraka i mogu da nanesu seruma koliko žele.

pexels.com

Bez obzira da li ste na plaži ili u gradu nigde ne idite bez kreme za sunčanje

4. Krema za hidrataciju

Leto je vreme kada treba zadržati vlagu laganom hidratantnom kremom. Garet predlaže vodenu teksturu krema koje obezbeđuju koži vlagu bez osećaja težine. 

5. Krema za sunčanje

Poslednja ali ne i najmanje važna je krema za sunčanje koja je neophodna leti. 

- Leto je vreme kad smo izloženi suncu duže i češće, tako da je zaštita od sunca neophodna tokom letnjih meseci bez obzira da li ste na plaži ili u gradu. Za najbolje kreme za sunčanje za lice stručnjaci obično preporučuju onu koja ima zaštitni faktor od 30 i više. Moj profesionalni savet je da  izaberite formulu otpornu na znoj i vodu koja će izdržati prekomerno znojenje koje je uobičajeno tokom leta - zaključio je Garet. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)