Lice

TAJNE PROFESIONALNIH ŠMINKERA: Evo kako da vizuelno uvećate ili smanjite oči! (FOTO/VIDEO)

Bilo da imate sitne oči, a želele biste da ih istaknete ili hoćete da dobijete mačkasti izgled, uz ove trikove sve je moguće.

14.06.2023 19:30

TAJNE PROFESIONALNIH ŠMINKERA: Evo kako da vizuelno uvećate ili smanjite oči! (FOTO/VIDEO)
Instagram-lccbeauty

Stil šminkanja je nešto što je podložno promenama i što se iz godine u godinu menja. Najveći broj šminkera je vešt u svom poslu i mogu u velikoj meri da promene izgled dame koja odluči da se prepusti njihovim umećima. Te promene mogu da budu dobre i da ulepšaju osobu, ali neretko se dešava da iz salona za šminkenje izlaze dame koje su do te mere promenjenog izgleda da više ne liče na sebe.

Savet je da šta god da radite, radite sa merom, a neke “cake” možete da naučite i same i tako u trenu dobijete recimo krupnije ili sitnije oči. Takođe, ukoliko želite da imate vizuelno veće usne, možete ih precrtati, ali debljina bi trebalo da bude maksimalno za jednu liniju olovke van vaših usana, nikako više. U suprotnom ćete dobiti izgled koji neće proći nezapaženo. Rumenilo je to koje je u velikoj meri zamenilo bronzere i konture, pa ga koristite kako biste osvežile lice. Ovog leta, što se rumenila tiče, možete da preterate koliko god želite, pod izgovorom novog modnog trenda.

Ukoliko imate sitnije oči i želite vizuelno da ih povećate, birajte svetlije senke. Nemojte da stavljate tamnije nijanse na sam kraj oka, već isključivo na luk, tačnije deo van kapka. Takođe, senku nanesite obavezno i ispod oka. Na centralni deo gornjeg kapka stavite sedefastu senku ili pigment svetlije nijanse. Aljajner ne iscrtavajate previše van oka, tačnije, ukoliko ga uopšte stavljate neka to bude samo do kraja očnog kapka. Trepavice birajte koje će biti duže i jednako raspoređene po celom oku. Najbitnija stvar je da unutar oka stavite belu ili krem olovku za oči ili ajlajner koja će tako učiniti da vaše oko izgleda veće.

Ukoliko imate krupne oči i želite mačkasti izgled, i to je moguće. U pitanju je standarni način šminkanja gde idete senkom od svetlije nijanske, koja je na početku oka, do najtamnije na kraju. Ajlaner možete da iscrtate ili samo po kraju i poćetku oka ili celom dužinom i slobodno ivice izvucite sa strane. Trepavice koje birate su one koje imaju veću gustinu i volumen na kraju, a koje su proređene na početku oka. Unutar oka stavite crnu ili tamno braon olovku za oči, a možete i vodootporni ajlajner koji vam se neće skinuti. Takođe, možete tamniju senku da stavite i ispod očiju. 

Usledile su mnoge reakcije. 

- Oba načina šminkanja su lepa, ali pošto sam medicinska sestra smatram da je ovo veoma poučno ne samo kod mladih žena radi lepote, već i kod straijih dama koje su, nažalost, doživele moždani udar. Na ovaj način mogu ponovo vizuelno da izjednače oči -

- Odličan snimak, samo što ja ne podnosim ajlajner na vodenoj liniji oka, a vidim da je to ključno -

- Ja sam bila ubeđena da je ovo snimak o šlogu, pošto sam videla samo kraj -

- Odlična je stvar, ali ova žena vidno zatvara jedno oko koje treba da bude "manje", tako da je pitanje koliko je ovo zaista efikasno -

- Ovo je odlično, ali samo za one koje imaju izražene kapke koji nisu spali -

- Kod većine žena ovakav efekat neće biti -

- Mislim da jedino profesionalni šminkeri mogu ovo da izvedu - glasile su samo neke od reakcija. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)