Lice

OVO SU FOTOGRAFIJE OBRAĐENE UZ INSTAGRAM FILTERE: Ne možete ni da zamislite kako ove žene izgledaju bez njih! (FOTO+VIDEO)

Programe za obradu su u početku koristile VIP ličnosti, danas su dostupni svima što se može i videti na društvenim mrežama.

30.03.2023 15:00

OVO SU FOTOGRAFIJE OBRAĐENE UZ INSTAGRAM FILTERE: Ne možete ni da zamislite kako ove žene izgledaju bez njih! (FOTO+VIDEO)
printscreen/instagram.com

Instagram filteri postali su trend modernog društva i veoma su traženi poslednjih godina. Unapređeni su toliko da u nekoliko sekundi mogu promeniti lični opis i svakodnevno su korišćeni od strane miliona korisnika. Zvezde svetskog šou-biznisa pevačice, glumice, manekenke, starlete, influenserke i druge javne ličnosti predenjače u tome, pa se često dešava da mi zapravo ni ne znamo kako te žene uopšte izgledaju u stvarnosti. Instagram u tome i služi, da pruži sliku "instant" života, nerealne stvarnosti koja zapravo i ne postoji.

Dame koje prednjače po korišćenju po fotšopa su svakako Kim i Kloi Kardašijan, dok ni ostale sestre iz Kardašijan-Džener porodice nisu odolele popularnom trendu ulepšavanja. Iako se pri pomenu takozvanih bjuti filtera najpre pomisli na pripadnice ženskog pola, na njih nisu imuni ni muškarci. Na društvenim mrežama svi moraju biti jednostavno savršeni, pa mnoge dame i pojedini muškarci očajavaju ukoliko odstupaju od trenutnih standarda lepote ili ukoliko ne vode glamurozan život, koji je takođe daleko od stvarnog.

 

Tajna uspešnih Instagram profila je upravo u filterima koji do savršenstva idealizuju telo ili lice. Takođe, dizajnirana garderoba, ogromne grudi ili egzotične destinacije doprinose većem broju pratilaca. Međutim, ono što svakako može da vam pomogne da steknete veći broj pratilaca i da vam fotografije budu što atraktivnije jesu propratne aplikacije. Nekada je bilo potrebno fotografisati se iz najrazličitijih uglova i to uz zalazak sunca na bajkovitoj plaži, dok je danas dovljan jedan selfi u kućnom izdanju na koji će se ubaciti filter koji će vam promeniti lični opis.

Instagram sam po sebi nudi mnoštvo opcija i filtera, a njegove nedostatke ne bismo ni primetili da se iz dana u dan ne stvaraju nove aplikacije koje postavljaju trendove. U početku nam je možda sasvim dovoljan bio filter Valencia, ali to vreme je davno prošlo i sada se čini da je on toliko daleko. Savremene mobilne aplikacije omogućavaju primenu najrazličitijih vidova modifikacije izgleda i to od diskretne do drastične. Odabirom određenog filtera, korisnik trenutno menja svoj izgled.

instagram-printscreen-mama.reelstagrama

Primer filtera

Isto tako može se "ostariti" u nekoliko sekundi ili biti zvezda sa naslovnice svetskog magazina. Mogućnosti su mnogobrojne, a zabava zagarantovana. Kao da je sve to malo postoje aplikacije u kojima možete da ukrstite svoj izgled sa nekom svetskom zvezdom poput Monike Beluči iz mlađih dana, Anđeline Džoli ili Kim Kardašijan. Dobićete sasvim specifičan izgled i biti veoma popularni, a da niko ni ne zna kako vi zapravo izgledate. Pomama za ovom vrstom ulepšavanja ne jenjava, a proizvođači se utrkuju u prezentovanju novih filtera.

Instagram filteri nisu tu samo da koriguju manje nesavršenosti na licu, nego mogu prikazati i znatnije promene, nalik na one pri hirurškim plastičnim operacijama. Mnogi pacijenti, a posebno pacijentkinje, u specijalističku ordinaciju dolaze upravo sa fotografijom nastalom pomoću Instagram bjuti filtera. Poigravajući se mogućnostima date aplikacije, modifikuju oči, usne, nos, bradu, obraze, čelo, obrve ili uši, prikazujući korekcije koje žele načiniti na svom licu.

Najpopularniji su pak oni filteri koji nude niz mogućnosti i to ne samo šminku već, u ovom slučaju, "ukršatanje" lica sa mnogim lepim ili poznatim ličnostima, pri čemu se zadržavaju pojedine vaše crte lica, ali se dobija izgled koji bi bio moguć jedino uz estetsku operaciju u dosta šminke. Zato se mnogi zalažu da se smanji njihova upotreba, pogotovo kod mlađih generacija, jer ni ovo nije prava realnost, a koristi ih čak i predivna Dženifer Lopez.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)