Lice

OVI TRIKOVI "SKIDAJU" 10 GODINA SA LICA! Otkrivamo tajne najvećih profesionalaca! (FOTO)

Bore i godine se ne mogu prikriti niti zaustaviti, ali možemo učiniti da one budu manje uočljive, a evo i kako.

12.12.2022 10:02

OVI TRIKOVI "SKIDAJU" 10 GODINA SA LICA! Otkrivamo tajne najvećih profesionalaca! (FOTO)
shutterstock.com

Starenje je prirodan proces i stručnjaci za lepotu kažu da, koliko god želeli ili mislili da možemo prikriti bore šminkanjem, svoje godine i zrelu kožu jednostavno moramo prihvatiti sa svim njenim manama. Ipak, pojedine dame jednostavno ne mogu da prihvate tu etapu života, pa ne samo da koriste šminku, već se podvrgavaju raznim tretmanima i korekcijama ne bi li ublažile "starost". Osnova dobre nege je, prema mišljenju stručnjaka, pre svega u hidriranju kože i zaštiti od sunca, a sve ostalo je na genetici i tome kako se koriste određeni kozmetički proizvodi, odnosno šminka, i kako koža reaguje na to.

Poznata šminkerka, Sara Amelija Fog, je za britanski Ekspres iznela nekoliko saveta, a budući da se ona brine za lice mnogih poznatih "faca", otkrila je male tajne kako žene mogu da zadrže mladalački izgled koristeći šminku.

Dobar prajmer je dobra podloga za lep izgled

Ta poznata šminkerka, kao prvi korak koji je izuzetno važan u šminkanju, ističe podlogu u vidu silikonskog prajmera koji će omekšati bore i popuniti ih tako da će mejkap biti glatkiji na koži

- Manje je više. Nanošenje previše proizvoda je greška kod svih koja može dodati godine bez obzira na to da li se radi o puderima, ajlajnerima ili proizvodima za obrve - navela je ona. 

Rumenilo podmlađuje

Rumenilo je jedan od proizvoda bez koga žene ne mogu i koji može dati dosta mlađi izgled. Žene ga vole u najrazličitijim nijansama, a za one koje ga trenutno nemaju, šminkeri savetuju kompenzaciju u vidu karmina ili senki koje se diskretno mogu naneti na jagodice. Sara savetuje da se četkom i sa malo rumenila glatko pređe preko jagodica i to je sve što treba da se licu da sveži i mladalački izgled. 

Nega usana je jednako važna

Jedna od najvećih grešaka koju žene čine prilikom šminkanja i tretiranja kože je što ne uklanjaju šminku kako treba ili nanose prozvode za šminkanje na potpuno suvu kožu. To se, takođe, odnosi i na usne koje su zanemarene u procesu nege, te im žene retko posvećuju pažnju u smislu nanošenja balzama, koji je neophodno nanositi svakodnevno. On će pomoći usnama da deluju mlađe, a pospešiće i protok krvi kroz njih. 

Tanke obrve dodaju godine

Jedna od najvažnijih karakteristika lica o kojima posebno treba voditi računa, kako ističe Sara, jesu obrve koje ne bi trebalo da budu previše tanke i počupane. Opšte je poznato da takve obrve dodaju godine. Budući da sporo rastu, da bi ponovo izrasle i bile guste zavisi od nivoa traume ili upale kojima su folikule bile izložene čupanjem. Ona preporučuje da za gušće i lepše obrve možete koristiti serum za njihov rast, a dame koje žele da to brzo bude uočljivo mogu se podvrnuti tretmanima koji popunjavaju pigmentacijom. U pitanju je takozvani ombre tretman.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)