Kosa

Da li biste se usudile da ovog leta odsečete dugu kosu? POTPUNI IN SU SAMO KRATKE FRIZURE!

Otkrivamo vam koje su to nejlepše frizure za predstojeće leto, a za čije pripremanje vam je potrebno svega nekoliko minuta.

20.06.2022 16:00

Da li biste se usudile da ovog leta odsečete dugu kosu? POTPUNI IN SU SAMO KRATKE FRIZURE!
Pixabay.com

Žene koje imaju dugu kosu najbolje znaju koliko su truda uložile u svaki centimetar njenog očuvanja kako bi postigle idealnu dužinu.

Međutim, leto i visoke temperature ne idu ruku pod ruku s dugom kosom, sem ukoliko ne želite da je tokom cele sezone vezujete u punđu ili rep. Zašto onda ne biste porazmislili o još nekoj varijanti?  

Srećna Republika vam zato otkriva idealne frizure kojima ćete, i ukoliko skratite kosu, zablistati u punom sjaju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @the_bob_haircut

1. Piksi

Ovo je jedna klasična, veoma kratka frizura za koju se možete opredeliti ukoliko želite drastičnu promenu. Ona će posebno istaći vaše oči i jagodice.

- Frizura je idealna za letnje vrućine, nećete se znojiti u predelu vrata, a uštedećete i na vremenu budući da ona zahteva minimalno održavanje. Vaša kosa se sigurno neće lepiti za leđa, kao što je to slučaj kada je vežete u rep. Zamolite frizera da vas ošiša slojevito kako biste imali što manje posla na održavanju frizure. Samo poprskajte kosu sprejom na bazi morske vode da biste dodali teksturu i dali kosi savršeni letnji šmek - rekla je engleska frizerka Suzi MekGil.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

2. Bob

Savršen izbor za sve žene koje žele kratku, ženstvenu i uvek modernu frizuru. Ona ističe sve vaše crte lica, ali i vrat.

- Bob je jedna od najjednostavnijih frizura za održavanje i odlično izgleda bilo da nosite ravno šišanu kosu ili uz nežne talase, zbog čega je obožavaju mnoge poznate stilistkinje - rekla je Suzi i posavetovala kako ova frizura još može da se koristi.  

- Pošto je zbog dužine podizanje kose u rep ili punđu ponekad težak zadatak, odličan način da je nosite tokom letnjih meseci jeste da je zaližete unazad, što možete postići gelom ili drugim proizvodima za stilizovanje. Najlakše vam je kada imate bob frizuru - naglasila je Suzi.

3. Slojevito ošišana kosa

Suzi MekGil savetujue da je najbolji odabir za leto, ukoliko već želite da zadržite dugu kosu, da je bar slojevito ošišate. Ona smatra da tako lice vizuelno izgleda mršavije, a biće vam lakše i zbog vrućina koja tek slede.

- Slojevi su odlični i za dodavanje volumena vašoj kosi, posebno ako je ona talasasta ili kovrdžava. Za oblikovanje nanesite serum za dodatnu hidrataciju kose, što je neophodno kada sunce neumorno peče, a morska so i vetar je dodatno isuše - objašnjava Suzi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

BONUS VIDEO: 

 

Komentari (0)