Kosa

GAZI ŠESTU DECENIJU A IMA DUGU I GUSTU KOSU! Evo koliko često pere kosu, a za njene tajne kaže da ih ne otkrivaju ni frizeri!

Ako ste odlučili da puštate kosu, saveti jedne žene koja ima kosu do struka će vam dobro doći.

08.05.2024 15:35

GAZI ŠESTU DECENIJU A IMA DUGU I GUSTU KOSU!  Evo koliko često pere kosu, a za njene tajne kaže da ih ne otkrivaju ni frizeri!
instagram/printscreen/reneeflamand

Duga i zdrava kosa je simbol mladosti i često je imaju mlade devojke. Vrlo je retko videti ženu u ozbiljnim godinama da poseduje taj kvalitet kose a mnogi veruju da one koje se time mogu pohvaliti  sve duguju genetici. Da to nije uvek slučaj dokazuje i Rene Flamand influenserka koja u svojim pedesetim može da se pohvali bujnom i zdravom kosom.

Budući da redovno deli snimke kako njena kosa izgleda, ona je i raspoložena da odgovara na pitanja radoznalih pratilaca odnosno dama, koje traže savet za svoju.

shutterstock.com

Mnoge žene žele zdravu i bujnu kosu, ali je često tretiraju toplotom što ne bi trebalo

Otkrila je kako održava svoju kosu zdravom i dugačkom kosom objasnivši kako njoj kosa raste mesečno oko centimetar i po, kao i da dužina nove kose dostigne i do 15 centimetara godišnje. Influenserka je rekla kako svoju kosu retko seče, dodavši kako će vam frizeri reći da treba "redovno da je šišate da biste dobili zdrave krajeve".

- Imala sam dugu kosu nekoliko puta u životu i kada kažem duga, mislim do zadnjice. A jedini način da ona izraste je da je ne šišaš. 

Međutim, da biste zadržali kako ona kaže zdravu kosu koja će izrasti, treba izbegavati da je tretirate  toplotom. Od januara, kako je navela influenserka odsekla je samo jedan centimetar i to staru kovrdžu koja joj je ostala još od pre četiri godine ali da prođu meseci i meseci da se ona ne ošiša.

Sama skraćuje ispucale krajeve

Influenserka je rekla da ukoliko vidi ispucale krajeve ne čeka da kosa i dalje tako raste već da ih sama sklanja. Što se oblikovanja kose tiče otkrila kako nikada ne koristi fen i peglu  a ne seća se ni kada je to zadnji put učinila, a kosu suši prirodno. 

- Ne sećam se kada sam zadnji put imala alat za stiliozovanje kose? Pre 30 godina? Možda sredinom 90-ih mislim da jesam - otkiva Rene.

Kosu pere samo jednom nedeljno a kada skloni peškir sa glave kosu obavezno protrese i kosa joj je za dva sata suva na prirodnoj temperaturi. 

Osim toga savetovala je žene da prihvate svoju prirodnu kosu jer je ona volela da radi minaval pa je zbog toga imala kovrdže. Kako kaže, voli i crvenu i crnu kosu ali je odlučila da pušta svoju prirodnu iako joj mnogi kažu da izgleda staro, prenosi The Sun.

Jedini razog što je njena kosa posebno sjajna jeste što nije tretirana i obojena.

Mnogi su komentarisali njene snimke hvaleći ovoj sredovečnoj ženi kvalitetnu kosu i zahvaljujući joj se na podeljenim savetima.

- Ja sam frizer i ovo su činjenice.

- Kad god me neko pita kako da im kosa raste  duže ja bukvalno odgovorim "nemoj da je šišaš". 

- Ako je stalno tretirate i stilizujete potrebno je skraćivanje krajeva kako biste izbegli lomljenje kose i ispucale krajeve.

- Kao frizerka sa dugom kosom ovo je sve 1000 odsto tačno! Verujte ovoj ženi, ne laže - bili su neki od komentara.

Mnogi su potvrdili to da ukoliko se kosa pravilno neguje i izbegava toplota može izrasti i ne zahteva u tom slučaju šišanje. Jedna korisnica je priznala kako je i kod nje slična situacija i da joj je mnogo kose izraslo za godinu dana koliko nije kosu šišala. Osim toga nije je ni farbala a kako priznaje na taj način je uštedela i dosta novca.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)