Kosa

OVAJ KUĆNI PREPARAT RADI KAO MAGIJA! Ova 2 sastojka čine kosu neverovatno sjajnom, a već ih imate u kuhinji

Za ovo vam ne treba ni keratin niti dobra pegla, sve što je neophodno imate na polici u kuhinji.

24.04.2024 16:25

OVAJ KUĆNI PREPARAT RADI KAO MAGIJA! Ova 2 sastojka čine kosu neverovatno sjajnom, a već ih imate u kuhinji
printscreen/instagram/beautywithmahira2

Kosa je oduvek predstavljala ukras na ženi, a dame su vekovima bile opsednute njome i time da ona što bolje izgleda. Bez obzira da li su u pitanju lokne, ravna ili talasasta kosa, san svake žene jeste da ona bude zdrava i negovana.

Ipak, poslednjih godina opšti trend je imati ravnu, svilenkastu kosu ali to retko kojoj dami polazi za rukom. Kako bi postigle takav efekat mnoge se podvrgavaju raznim tretmanima, za koje i sami frizeri tvrde da nisu tako zdravi.

U nekom periodu života, skoro svaka od nas se susrela sa suvom i oštećenom kosom. Da je pretrpela neke termičke ili hemijske procese, najčešće se može uočiti po njenoj suvoći i elektricitetu koji se vidi posebno na veštačkoj svetlosti. Zdrava vlas koja je hidrirana, nema takav izgled, zbog čega mnoge žene očajnički traže šampone, regeneratore i maske kako bi beživotnoj kosi povratile prvobitni sjaj.

shutterstock.com

U želji da postignu zdravu, lepu i svilenkastu kosu mnoge dame eksperimentišu na razne načine sa maskama za kosu

Budući da su dame sa istoka poznate po predivnoj i zdravoj kosi, a mnoge za to "krive" pirinač koji je neizostavni deo njihove nege kose, na društvenim mrežama se pojavio se snimak koji sve zainteresovao a u kome je objašnjeno kako da u kućnoj varijanti napravite tretman za kosu od kojeg će ona postati bukvalno svilenkasta i sjajna kao i meka na dodir.

Sve što vam je potrebno imate u kući. Za potrebe pripreme ove smese, autorka snimka je pomešala kašiku pirinča, pola kašike šećera i dodala je jednu šolju vode u posudu. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mahira (@beautywithmahira2)

 

Sve to je promešala, poklopila i ostavila da prenoći. Nakon toga u smesu je dodala malo šampona za kosu koji svakodnevno koristi, te sve to zajedno dobro sjedinila i time oprala kosu. Ako je suditi ovoj preporuci, kosa bi nakon ovog tretmana trebalo da bude svilenkasta i izuzetno sjajna.

Ovo nije jedini način na koji dame pokušavaju da oporave oštećenu i suvu kosu. U većini slučajeva mnoge su se opredeljivale i za korišćenje kokosovog ulja za koje su i frizeri rekli da daje izuzetne rezultate, posebno ako imate ispucale krajeve. Važno je pronaći ono što vam u zavisnosti od tipa kose odgovara, a rezultata neće nedostajati.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)