Kosa

OVA ŽENA SE NIJE OČEŠLJALA PUNIH PET GODINA: "Ako vam se kosa mrsi i puca, zaboravite na češalj i četku" (VIDEO)

Tiktokerka Nikol tvrdi da joj je kosa meka, zdrava i bujna otkako je pročešljava prstima

27.03.2024 10:57

OVA ŽENA SE NIJE OČEŠLJALA PUNIH PET GODINA: "Ako vam se kosa mrsi i puca, zaboravite na češalj i četku" (VIDEO)
Tik Tok/m_nichole90

Duga, sjajna, zdrava kosa čiji krajevi nisu podložni pucanju san je svake žene. Mnoge koriste veliki broj preparata kako bi održavale lepotu vlasi, ali nije mali broj onih koje imaju problema da to postignu. Tiktokerka Nikol tvrdi da je potrebno uraditi samo jednu stvar da bi kosa prestala da puca na krajevima. Njen savet je pomalo bizaran, ali Nikol kaže da deluje: potrebno je samo odbaciti četku i češalj i kosu rastresti prstima posle pranja i više puta u toku dana. Na klasično češljanje zaborvite!

Ona je u videima prikazala svoju dugu kosu, a jedna osoba ju je upitala kako uspeva da održi lepotu vlasi  bez pucanja. U snimku na TikToku, preko kog je prenela svoju tehniku, tiktokerka je do tančina objasnila šta bi trebalo uraditi.

shutterstock.com

Održavanje lepote duge kose ume da bude veoma zahtevno

- Nisam češljala kosu pet godina. Ako se borite sa pucanjem kose, morate ovo da probate - rekla je Nikol držeći četku u rukama, pa nastavila:

- Ovo je jedina stvar koja mi je ranije prouzrokovala toliko oštećenja i pucanja kose.

Umesto četkanja, ona koristi prste da pročešlja kosu i rastrese pramenove. Ovakav način održavanja kose imao je, tvrdi Nikol, veliki pozitivan uticaj na njene vlasi. Ona je, ujedno, otkrila i kako koristi prste da pročešlja kosu.

- Kad je kosa potpuno mokra, pređite prstima od vrha ka korenu. Zahvalićete mi kasnije! Odbacite četku! Pročešljavanje prstima je pravi način - istakla je Nikol.

Ipsod snimaka koje je podelila na mreži TikTok komentari su se samo nizali.

- Već dve godine češljam kosu prstima! Traje duže, ali imate mnogo više kontrole. Svaki put kada zapne, bukvalno je samo fizički odmotam. To mi omogućava da značajno smanjite oštećenja.

- Pomislila sam da sam unapredila negu kose jer sam kupila četku od bambusa, ali izgleda da je neću ni koristiti.

- Ovo je istina... Prvo ulje za kosu, jedno šamponiranje i ispiranje. Pročešljavanje prstima kad se osuši. Kosa je tako mekana i skoro da se ne mrsi.

- Moja kosa je bila do brade prošle godine. Svakodnevno je perem, stavim regenerator i ne češljam je. Sada mi kosa doseže do sredine leđa.

- Već više od 20 godina pročešljam kosu prstima. Kosu češljam ili četkam samo kada idem kod frizera, a to je dva puta godišnje - pisale su devojke koje su već isprobale tehniku u koju se Nikol kune.

 

@m_nichole90 Replying to @user1377688175014 Ditch the hair brush! Finger-combing is the way to go ✨ #hair #longhair #thickhair #hairbrush #curlygirl #wavyhair #waves #methods #beautytips #hairtiktok #hairtok #hairtutorial ♬ Chill Day - LAKEY INSPIRED

 

Ipak, bilo je i onih koji se nisu složili s ovom metodom.

- Ako svaki dan ne raščešljam kosu, pojave mi se dredovi. Ponekad mogu da izdržim dva dana, ali retko.

- Posle samo jednog spavanja dobijem "gnezdo na glavi". Moja kosa je tanka i mnogo se mrsi. Volela bih da je pročešljavanje prstima opcija - komentarisale su neke devojke koje sumnjaju u tehniku koju je Nikol podelila.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)