Kosa

ZALIZANA KOSA JE PONOVO U TRENDU: Evo kako da napravite frizuru koja je hit jeseni (FOTO)

Pogodna je za sve prilike.

15.10.2023 14:00

ZALIZANA KOSA JE PONOVO U TRENDU: Evo kako da napravite frizuru koja je hit jeseni (FOTO)
shutterstock.com

Zalizana kosa je trend koji se povremeno vraća na modnu scenu. Ovaj stil je popularan među muškarcima i ženama, a posebno je istaknut u vintage i retro izgledima.

Zalizana kosa može biti elegantna i sofisticirana, ali i vrlo moderna i trendi. Ovaj izgled može se postići različitim tehnikama, uključujući upotrebu proizvoda za kosu poput gela, voska ili spreja za kosu. Jedan od razloga zašto je zalizana kosa postala popularna je taj što je vrlo svestrana. Može se nositi na različite načine, uključujući zalizanu natrag, sa strane ili čak zalizanu prema gore.

Osim toga, zalizana kosa može biti odličan izbor za formalne prilike poput venčanja ili poslovnih događaja. Takođe, ovaj stil može biti odličan za opušten izgled, posebno ako se kombinuje s modernim odevnim komadima. U svakom slučaju, zalizana kosa je trend koji se ne sme zanemariti ove jeseni. Bez obzira jeste li muškarac ili žena, ovaj stil može vam pružiti sofisticiran i moderan izgled koji će sigurno privući pažnju.

shutterstock.com

Nega je veoma bitna

Nega zalizane frizure

Važno je da znate da je za uspešno održavanje zalizane kose neophodne dodatna higijena kose jer je pojačana opasnost od gomilanja hemikalija na skalpu. Kosa se mora prati redovno i temeljno, jer preparati za stilizovanje pramenova brzo maste kosu, mogu zapušiti pore na koži glave i na taj način ugroziti zdravlje dlake.

Takođe, redovna upotreba prirodnih šampona za dubinsko pranje kose i više je nego neophodna – posebno ukoliko želite da stilizujete kosu redovno na ovaj način.

Kada birate proizvod uz pomoć koga ćete postići ovaj izgled, vodite računa da osim čvrstog  držanja kose ne ugrožava zdravlje dlake i skalpa. Ukoliko primetite perutanje kože glave, crvenilo ili pojačan svrab – promenite proizvod. Promenite koliko  god proizvoda je potrebno, dok ne pronađete onaj pravi – koji efektno služi svrsi, a pritom je blag i ne šteti zdravlju kose.

Zalizana frizura može biti moćan saveznik pri stilizovanju pramenova, ali isto tako i zao gospodar ukoliko se pogrešno koristi.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)