Kosa

OBRIJALA JE GLAVU NAKON RASKIDA SA DEČKOM, EVO ŠTA JE RAZLOG: Majka dvoje dece više nije mogla da krije svoju tajnu (VIDEO)

Ejmi Džovet se odlučila na drastičnu promenu svoj izgled i sada ima mnogo više samopouzdanja.

15.04.2023 18:00

OBRIJALA JE GLAVU NAKON RASKIDA SA DEČKOM, EVO ŠTA JE RAZLOG: Majka dvoje dece više nije mogla da krije svoju tajnu (VIDEO)
Printscreen/TikTok/amyjowett83

Ejmi Džovet majka dvoje dece odlučila je da "prigrli" svoje srebrne pramenove iako ima 39 godina i sada izgleda mnogo mlađe nego ranije. Još kada je bila u dvadesetim godinama, primetila je jedan sivi pramen ali joj je bilo potrebno vreme da se suoči sa tim i da ga zavoli. Ona smatra da joj odluka da obrije glavu promenila život i da je time ohrabrila mnoge žene srednjih godina da prihvate svoju prirodnu boju kose, pa čak iako je već potpuno osedela.

Printscreen/TikTok/amyjowett83

Ejmi je rekla kako je zavolela svoj prirodan izgled nakon što je obrijala glavu

- Osećam se puna samopouzdanja i hrabrija što to radim i generalno sam srećna i briga me šta neko o tome misli - kaže Ejmi.

Da je kao i svi želela da eksperimentiše, pa čak i kada je bila tinejdžerka, govori činjenica da je Ejmi još sa 14 godina počela da farba svoju smeđu kosu i to ju je koštalo oko 227 evra godišnje. Godinama se farbala kako bi poput većine žena prikrila sedu kosu, ali je bila i vrlo okrenuta eksperimentisanju kada je boja kose u pitanju jer je probala mnoštvo različitih boja od roze, ljubičaste, plave preko tamno braon do svetlo braon. 

Tiktokerka se od svog supruga razvela 2010. godine i, kako kaže, u tom periodu je bila depresivna i nedostajalo joj je samopouzdanje. Budući da je bila samohrana majka dvoje dece i da se ugojila, pokušavala je da se sakrije iza tetovaža i svoje kose. 

U oktobru 2020. godine Ejmi je raskinula sa svojim tadašnjim partnerom i otišla je kod frizera da se malo "oraspoloži" novom frizurom, ali joj se rezultat nije dopao.

- Pomislila sam sad ili nikad. Ne želim da trošim više novac da to popravljam, obrijaću se i pustiću svoju prirodnu sedu kosu da izraste - kaže ona.

Tiktokerka je objasnila da je osetila šišanjem kose kako skida "teret sa ramena" i da je nakon raskida sa dečkom to videla kao novi početak. 

Nakon dve i po godine od tada, Ejmi kaže da su joj rezultati promenili život i da je sada njena kosa u najboljem stanju u kakvom nikada nije bila. Ona kaže da je dobila na samopouzdanju i da je mnogo uštedela nakon odustajanja od farbanja kose. Tiktokerka poziva druge žene da zavole svoju sedu kosu i povrate prirodan izgled

 

 

- Dobijam toliko komplimenata, moja kosa je u najboljem stanju u životu, gledam druge žene sa sedom kosom i mislim da sve izgledaju zapanjujuće. Moja prva briga je bila da li ću izgledati starije - dodaje Ejmi a prenosi Miror. 

Tiktokerka smatra da je svako lep na svoj način i da svako treba da radi sa svojom kosom šta hoće. Pokret "Voleti sebe" je prema Ejmi veoma moćan i da ne treba da bude u skladu sa onim što društvo očekuje. Ona se nadovezala na to da mnoge američke glumice slede taj primer i puštaju svoju sedu kosu i da misli kako će to pozitivno uticati na mlađe generacije.

Ejmi smatra kako je ovo bila najbolja odluka koju je donela i da će to u ovoj krizi sa troškovima svakako doprineti da stavi neki novac sa strane koji je bespotrebno bacala na farbanja.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)