Kosa

ZBOG FARBANJA UMALO OSTALA ĆELAVA! Užasavajući snimak kruži internetom , a za sve je kriv jedan nesmotren potez! (VIDEO)

Koliko god mislili da poznajete neke stvari poput farbanja i blanširanja kose, ipak nešto ostavite frizerima da ne biste zažalile.

29.10.2022 12:02

ZBOG FARBANJA UMALO OSTALA ĆELAVA! Užasavajući snimak kruži internetom , a za sve je kriv jedan nesmotren potez! (VIDEO)
Printscreen/TikTok/aimegx

Prelazak iz jedne boje kose u drugu, često je veliki izazov i želja za mnoge dame. Neretko, njihova kosa zahteva proces blanširanja kako bi imala dobru podlogu za farbanje. Tome pribegavaju i žene koje žele da odu u plavuše, a ni ne pitaju kakav će kvalitet kosa na kraju imati. Iako se dobar deo njih obraća frizerima koji dobro poznaju posao (barem bi trebalo), druge pokušavaju da budu same sebi frizeri, te neretko odlaze samostalno u nabaku svega što im je potrebno za taj proces i same "odrađuju posao".

Iako farbanje kose izgleda daleko bezazlenije i vrlo primenljivo u kućnim uslovima, sa drugim tretmanima i radom na kosi, poput blanširanja, treba pristupati očigledno daleko obazrivije. Naročito ako niste poznavalac niti hemijskih supstanci koje sadrže ti preparati, a ni poznavalac strukture svoje kose i šta ona može da izdrži. 

Da se ne treba igrati sa vatrom i da takve stvari ipak treba prepustiti stručnim licima, pokazao je i jedan snimak na Tiktoku. On prikazuje kako je devojka odlučila da u kućnoj varijanti izvuče svetlu nijansu kose, te je upotrebila blanš na svoj rizik. U snimku se vidi ishod njenog eksperimentisanja. Šokirala je korisnike količinom kose koju je izgubila na taj način.

 

 

"Uradila sam isto kod kuće. Izgubila nekoliko centimetara kose, ali sam stavila jaja i maslinovo ulje na to oko 20 minuta, da popravi veliku štetu"

"Ovo sam naučila na težak način"

"I meni se ovo desilo. Plakala sam svaki put kad se pogledam u ogledalo ,dve nedelje tako"

"Da sam bar ovo videla malo pre u subotu uveče",  komentarisale su žene.

Na snimku se vidi da je devojka izgubila dosta kose i to kroz raščešljavanje, jer su se dlake zadržavale na češlju. Gorak ukus ulepšavanja osetila je na teži način, ali je kosu ubrzo i oporavila i vratila u normalno stanje što je i pokazala na snimku.

 

@aimegx Replying to @Alie Sawyer As requested here is my hair two years later ✨💇🏼‍♀️ PS this is natural and not styed and hasnt been coloured since march! #foryou #fyp #hair #hairtok #bleachedhair #haircare #hairtips #hairtok #olaplex #bondiboost #treatment #hairburst #givemecosmetics #damagedhair #healthyhair #hairstyles #tips #foryoupag ♬ original sound - ❦

 

Uprkos tome što su neke korisnice mreže zaključile da se ovakve stvari dešavaju ukoliko posvetljujete kosu dva ili više puta, te niste informisani o preparatima i kvalitetu, druge su zaključile da je ipak bolje ovako nešto prepustiti onima koji se profesionalno time bave.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)