Prelepo!

PLAVA PILULA PRAVO JE REŠENJE ZA VIKEND: Umetnost koja će vas potpuno obuzeti je pred vama!

.Ukoliko ne znate šta biste radili za vikend, onda je izložba slika baš za vas!

27.01.2022 19:12

PLAVA PILULA PRAVO JE REŠENJE ZA VIKEND: Umetnost koja će vas potpuno obuzeti je pred vama!
Promo foto

Izložba „Plava pilula“ umetnice Aleksandre Kokotović otvorena je danas, u četvrtak, 27. januara, sa početkom u 19 sati u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu tržnog centra Galerija.

Izložbu organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW. Izložba će biti otvorena do 7. februara 2022. godine, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 21 čas, a ulaz je slobodan. Umetnica Aleksandra Kokotović je vizuelna umetnica koja svoj rad izražava kroz slikarstvo, vajarstvo, crtež, grafiku, performans i instalacije, a čini se da je ostavila i sjajan utisak na kritičare.

Promo foto

 

 

- Ekspresivne, slojevite, apstraktne slike Aleksandre Kokotović istražuju unutrašnji sukob koji doživljavamo kao ljudska bića, nastojeći da postanemo celi, preispitujući naše postojanje i svoja osnovna uverenja-  kazala je Kristin A. Buechelmaier, magistar istorije umetnosti. Beuchelmaier dodaje da se umetnica služi pretežno hladnim nijansama, aludirajući na harmonizaciju uma, tela i duše, dok je posmatrač pozvan da sam stvori sopstvenu istinu. Rad Kokotovićeve ispituje ljudsku egzistenciju i duhovnost, nadahnjujući samorefleksiju i dovodeći u pitanje društvene norme na tu temu.

 

Komentari (0)