Kultura

KAKO DA SKINETE BOJU ZA USKRŠNJA JAJA SA PRSTIJU I STOLA: Ovo je 5 jednostavnih, efikasnih i najbržih načina za uklanjanje!

Sve što vam je potrebno već imate u svom domu.

03.05.2024 20:20

KAKO DA SKINETE BOJU ZA USKRŠNJA JAJA SA PRSTIJU I STOLA: Ovo je 5 jednostavnih, efikasnih i najbržih načina za uklanjanje!
Shutterstock

Pravoslavni vernici na Veliki petak farbaju uskršnja jaja. Ovaj tradicionalni porodični ritual posebno je zabavan za decu. Međutim, mališani ne vode mnogo računa da li će isprljati ruke i prste bojom za jaja.

Problem nastaje kada se farbanje završi, a vi shvatite da ne možete tako lako da skinete boju sa vaših ili prstiju vašeg mališana.

Srećna republika vam donosi 4 najjednostavnijih, efikasnih i najbržih načina za uklanjaje boje sa prstiju, ali i sa radnih površina kao što je sto. Sve što vam je potrebno već imate u svom domu.

shutterstock.com

Napravite šećernu pastu za lagani piling

 

1.Šećerni pilin

Mama po imenu Noel Jet ima 5 mališana koji obožavaju da joj pomažu da ukrasi uskršnja jaja. Sve se završi sa prljavim prstima od boje koju nije lako ukoloniti. Ona predlaže lagani piling od šećera i maslinovog ulja. Jednostavno pomešajte jednu kašiku šećera i tri kašike ulja, pa ovom pastom istrljajte prste. Operite ruke, a boja će nestati.

2.Soda bikarbona i sirće

Najpre operite ruke sa sapunom, a potom prljave prste istrljajte sodom bikarbonom i isperite. Ako su tragovi boje još uvek na rukama, namočite krpu u obično alkoholno sirće i s tim istrljajte uptljane delove ruku. Boja bi trebalo u potpunosti da se skine. Važno je da posle svega dobro isperete ruke tolom vodom kako ne biste iritirali kožu.

Pixabay.com

Može da pomogne i obična pasta za zube

 

3. Pasta za zube

Pasta za zube je još jedan vrlo efikasan način za uklanjanje boje od jaja sa ruku. Jednostavno istrljajte ruke pastom za zube sve dok boja ne nestane, a potom ruke isperite vodom.

4.Limun

Limun je univerzalno sredstvo za čišćenje, pa i vaših ruku nakon farbanja jaja. Presecite jedan limun na pola i polovicom istrljajte zaprljane prste i ruke, a potom ih dobro isperite. Ako se boja nije odmah skinula, ponovite postupak. Bez obzira koji metod koristite ne zaboravite da nakon pranja namažete ruke kako biste zaštitili ruke.

Pixabay.com

Soda bikarbona može da vam pomogne da očistite uprljane stolove

 

Čiščenje stola

Pored ruku prilikom farbanja jaja često se zaprljaju i površine poput stolova. Ove mrlje možete ukoliniti sa sirćetom. Namočite krpicu sa sirćetom i lagano istrljajte zaprljani deo, a potom prebrišite čistom vlažnom krpom. Može da pomogne i soda bikarbona, odnosno pasta koja se pravi tako što pomešate jednu kašiku vode i isto toliko sode bikarbone, pa s ovom mešavinom blago istrljajte sto, a potom pređite vlažnom krpom kako biste obrisali tragove sode bikarbone. Vodite računa da ne oštetite površinu stola, piše sajt First for women. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)