Kultura

MRAMORNA USKRŠNJA JAJA NA NEKOLIKO NAČINA: Sve što vam treba su pirinač, ubrus i ljuske od luka - a rezultati su fenomenalni!

Sve što vam treba su pirinač i ljuske od crnog luka.

02.05.2024 16:27

MRAMORNA USKRŠNJA JAJA NA NEKOLIKO NAČINA: Sve što vam treba su pirinač, ubrus i ljuske od luka - a rezultati su fenomenalni!
Printscreen/Instagram/instadeti_msk_

Ideja za farbanje uskrsnjih jaja nikada ne fali, međutim, u mnoštvu najneobičnijih motiva, nekada ne znamo za koje se odlučiti. Šarenolikost je naravno i na ovaj praznik dozvoljena, pa zašto ne eksperimentisati sa različitim tehnikama kako bi trpeza zasijala najlepšim sjajem?

Za one koji su imali vremena da eksperimentišu na razne načine, inspiracija se nalazila skoro u svemu tako da smo u najneobičnijim stvarčicama i namirnicama koje koristimo svakodnevno, pronašli "saveznika" u ukrašavanju uskršnjih jaja.

shutterstock.com

Uskršnja jaja podrazumevaju da vaša kreativnost za farbanje dođe do izražaja

Ako želite da vam ona budu sa različitim motivima, obezbedite ubrus papir, pirinač i ljuske od crnog luka, a evo kako će vam oni u tome pomoći.

Farbanje jaja uz pomoć ubrusa podrazumeva da rastvorite vodu, sirće i jestive boje u nekoliko čaša a da za to vreme jaje umotate potpuno suvim ubrus papirom i da ga vežete. Nakon što ste to uradili, preko njega treba da pređete prethodno umočenim higijenskim štapićima u neku od boja. Neophodno je da ceo papir prekrijete raznim bojama i to tapkanjem tih štapića.

 

 

Druga zanimljiva tehnika podrazumeva da u malo pirinča sipate jestivu boju i da to sve lepo pomešate a onda da vežete u jednu vrećicu jaje koje ste umočili u pirinač i da to odstoji neko vreme. Kada skinete ovu žitaricu sa jaja videćete neverovatne motive iscrtane na jajima.

Poslednja tehnika za mramorna jaja zahteva korišćenje ljuski od crnog luka koja treba iseći na komadiće. Skuvana jaja treba umočiti u vodu a zatim u te ljuske koje će se zalepiti za jaje. Takvo jaje treba staviti u jednu mrežastu tkaninu a onda ubaciti u šerpe gde smo prethodno pomešali malo vode, jestivih različitih boja, soli i sirćeta i ostaviti da malo proključa. Rezultat je zapanjujuć i dobićete prefinjena mramorna jaja sa neverovatnim motivima.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)