Kultura

Dodeljena godišnja nagrada Prirodnjačkog muzeja

Priznanja za izuzetan doprinos radu uručio je član Upravnog odbora muzeja prof. dr Ljupko Rundić, redovni profesor Rudarsko-geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

28.12.2023 20:20

Dodeljena godišnja nagrada Prirodnjačkog muzeja
Prirodnjački muzej

Prirodnjački muzej u Beogradu, nacionalna, matična ustanova, jedina takve vrste u našoj zemlji, pokrenuo je ove godine inicijativu za dodelu priznanja i zahvalnica svojim kolegama i saradnicima na godišnjem nivou, a u želji da jedan inače visokoprofesionalan i vredan kolektiv stimuliše na još bolje rezultate, a prijateljima i pokroviteljima na skroman način zahvali za sve ono što čine za ovaj jedinstveni muzej.

Upravni odbor Prirodnjačkog muzeja prepoznao je ovu inicijativu kao motivaciju koja treba da zaživi i postane sastavni deo obeležavanja godišnjice Prirodnjačkog muzeja, pa su u četvrtak, 28.decembra 2023. prvi put dodeljena priznanja i zahvalnice laureatima za tekuću godinu.

Priznanja za izuzetan doprinos radu Prirodnjačkog muzeja uručio je član Upravnog odbora muzeja prof. dr Ljupko Rundić, redovni profesor Rudarsko-geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a laureati su: dr Aleksandra Savić (za izuzetan doprinos u oblasti muzejskog PR-a), Aleksandar Stojanović (za izuzetan doprinos u radu entomološke zbirke), Miloš Milivojević (za izuzetan doprinos u konzervatorskom i preparatorskom radu na geološkom materijalu) i Dragana Vučićević (za izuzetan doprinos muzejskoj edukaciji posredstvom izložbe „Priroda i jezik“).

Naposletku, Slavko Spasić, direktor Prirodnjačkog muzeja uručio je Zahvalnicu Prirodnjačkog muzeja u Beogradu kompaniji Trevis d.o.o za nesebičnu pomoć u realizaciji izložbe „Hilandarski medicinski kodeks i srednjovekovna medicina“.

Uz zahvalnost laureatima Godišnjeg priznanja Prirodnjačkog muzeja za izuzetan doprinos u radu ove ustanove, Slavko Spasić je izrazio iskrenu želju celog kolektiva da najveća inicijativa, koja je preduzeta ove godine – otvoren konkurs za novu zgradu Prirodnjačkog muzeja, u skoroj budućnosti postane ona realnost koja će omogućiti da najegzotičniji muzej u Srbiji još bolje radi na radost i korist naučne i muzejske zajednice, a naročito svoje verne publike.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)