Film, muzika i pozorište

VODIMO VAS U BIOSKOP: 4 karte za film LATINSKA AMERIKA večeras u MTS Dvorani

Prva dva čitaoca koji ostave komentar na Fejsbuk strani Srećne Republike (na objavu o filmu) dobiće po dve karte za film "Latinska Amerika" koji se prikazuje večeras u 19.45h u beogradskoj MTS dvorani.

11.08.2022 15:58

VODIMO VAS U BIOSKOP: 4 karte za film LATINSKA AMERIKA  večeras u MTS Dvorani
MegaCom film

Naime, filmski hit rediteljskog dua braće Dinoćenco koji je prikazan na prošlogodišnjem festivalu u Veneciji konačno na velikom platnu u bioskopima širom Srbije pred domaćom publikom!

Dramu, misteriju i triler Damijana i Fabija Dinoćenca „Latinska Amerika“ 4 čitalaca portala Srećna Republika gledaće potpuno besplatno, a sve što je potrebno da bi dobili po dve ulaznice je da ostavite komentar na FB strani Srećna Republika.

Naravno, pošto su karte za projekcije u Beogradu, nužno je da ste u mogućnosti da večeras budete u srpskoj prestonici kako biste mogli da iskoristite poklon-karte.

Film je priča o Masimu Sistiju koji ima sve: karijeru oralnog hirurga, miran porodični život, suprugu, decu i oni su njegova nagrada. Međutim, jednog dana kada je sišao u podrum naišao je na devojčicu koja mu je tražila pomoć.

Rimski autorsko - rediteljskiduo, blizanci Damijano i Fabio Dinoćenco (1988), na prošlogodišnjem Festu osvojili su nagradu za najbolji scenario za film „Tamna bajka” za koji su prethodno bili nagrađeni i u Berlinu. Ove godine na 50. Festu, u Glavnom takmičarskom programu, pred publikom i pred žirijem našao se njihov novi film – „Latinska Amerika” sa kojim su se prošlog septembra takmičili na 78. Venecijanskom festivalu, a od danas i u redovnoj bioskopskoj distribuciji.

- Duboko nas privlači poezija pogrešnih mesta i volimo greške koje se prave nehotice. Mi smo po prirodi popustljivi prema svemu što je neuspešno: loše vođenim mestima, arhitektonskim gadostima, svemu što želi da bude nešto što zaista nije. Pogodno je i za fotografski diskurs, jasno vezan za jezive prostore i za ideju o ničijoj zemlji. Naše glavno interesovanje za granične prostore je čisto antropološko: neuspeli pokušaji veoma su nam pri srcu - govorili su braća Dinoćenco o inspiraciji za film „Latinska Amerika“.

Komentari (0)