Film, muzika i pozorište

GLUMICA OTKRILA BIZARAN RAZLOG ZBOG ČEGA JE NASTALA SERIJA "OTVORENA VRATA": Tajna čuvana 30 godina je napokon isplivala

Devedestih smo se svi smejali uz Cakanu.

10.06.2024 18:10

GLUMICA OTKRILA BIZARAN RAZLOG ZBOG ČEGA JE NASTALA SERIJA "OTVORENA VRATA": Tajna čuvana 30 godina je napokon isplivala
YouTube/printscreen/Otvorena vrata

Glumica Bojana Maljević nedavno je otkrila zanimljive detalje o nastanku veoma popularne serije "Otvorena vrata", koja je obeležila istoriju domaće televizije. Mnogi od nas su sa nestrpljenjem čekali svaku narednu epizodu, gde su se do suza smejali uz glavne junake, a mnoge scene iz serijala prepričavaju se i danas. Najupečatljiviji je ipak bio lik umetnice Cakane. Ova kultna serija nedavno je proslavila 30 godina od svog prvog emitovanja, a Bojana je otkrila kako je sve počelo.

- Seriju "Otvorena vrata" su kreirali Miloš Radović i tada studentkinja Biljana Srbljanović, po narudžbini mog oca koji je hteo da napravi porodičnu seriju, komediju, a koja za cilj ima da promoviše vrata koja je proizvodio - otkrila je glumica u TV emisiji.

YouTube/printscreen/Otvorena vrata

Bojana Maljević u seriji "Otvorena vrata"

Naime, Bojanin otac, producent Bojan Maljević, je rešio da promoviše vrata proizvedena u to vreme.

U pitanju su bila "one tuch lock vrata", koja se više ne proizvode. Interesantno je da je glavni lik u seriji, Cakana, tumačen od strane Vesne Trivalić, bila prodavac vrata, jer kao umetnica nije imala dovoljno posla. Bojana je istakla da je upravo iz te ideje proizašla cela serija "Otvorena vrata".

Serija je premijerno emitovana 1994. i 1995. godine na Radio-televiziji Srbije, a glavne uloge tumačili su Vesna Trivalić (Cakana), Sofija Jović (Milica), Milan Gutović (Dragoslav), Nikola Đuričko (Vojislav), Bojana Maljević (Ana) i Zoran Cvijanović (Milorad). Nakon uspeha originalne serije, nastavak je snimljen 2013. godine, što je dodatno doprinelo popularnosti ove kultne domaće serije. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)