Film, muzika i pozorište

VODIMO VAS NA PREDSTAVU „REVOLT“

Najbržim čitaocima poklanjamo pet puta po dve karte.

13.02.2024 13:30

VODIMO VAS NA PREDSTAVU „REVOLT“
Foto: Boško Đorđević

U subotu 17. februara u 20 časova na sceni Mira Trailović Ateljea 212 biće izvedena prestava „Revolt“ po tekstu čuvene britanske autorke Alis Berč, a u režiji Jovane Tomić.

Najbržim čitaocima, koji na mail poklanjamo@republika.rs pošalju svoje podatke (ime, prezime i broj telefona) poklanjamo pet puta po dve karte.

Berč je jedna od najznačajnijih predstavnica savremene britanske drame 21. veka. Dobitnica je značajnih pozorišnih nagrada. Za tekst „Pobuni se. Rekla je. Opet se pobuni.“ Dobila je „Džordž Divajn“ nagradu za najperspektivnijeg novog dramskog pisca i spisateljicu. Za komad „Anatomija samoubistva“ nagrađena je „Suzan Smith Belkburn“ nagradom.

Foto: Boško Đorđević

Tamara Dragičević igra jednu od vodećih uloga u predstavi

 

Spisateljica se ogledno bavi istraživanjem položaja žene u pozorištu i jeziku u patrijarhatu. Pobuna na koju tekst poziva jeste akcija redefinisanja i stalnog preispitivanja tog mesta na koje je žena društveno nehotice  stavljena.

Kroz niz duhovitih scena Alis Berč nudi obrte u polju prepoznatljivih situacija muško-ženskih odnosa.

Predstava Revolt je treća režija Jovane Tomić, jedna od najistaknutijih rediteljki svoje generacije, u pozorištu Atelje 212, ali i njena prva režija na sceni „Mira Trailović“. Prethodno, je režirala „Biderman i piromani“ Maksa Friša, te nekoliko godina kasnije tekst „Urnebesna tama“ Volframa Loca.

U predstavi igraju: Jovana Stojiljković, Tamara Dragičević, Ana Mandić, Uroš Jakovljević i Aleksandar Vučković.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)