Film, muzika i pozorište

VODIMO VAS NA PREDSTAVU „REVOLT“: Poklanjamo pet puta po dve karte, javite se što pre!

Komad će biti izveden u ponedeljak 18. septembra u 20 časova na sceni Mira Trailović Ateljea 212.

14.09.2023 14:55

VODIMO VAS NA PREDSTAVU „REVOLT“: Poklanjamo pet puta po dve karte, javite se što pre!
Foto: Boško Đorđević

U ponedeljak, 18. septembra, u 20 časova na sceni Mira Trailović Ateljea 212 biće izvedena prestava „Revolt“ po tekstu čuvene britanske autorke Alis Berč, a u režiji Jovane Tomić.

Najbržim čitaocima, koji na mail poklanjamo@republika.rs pošalju svoje podatke (ime, prezime i br telefona) poklanjamo pet puta po dve karte.

Spisateljica se ogledno bavi istraživanjem položaja žene u pozorištu i jeziku u patrijarhatu. Pobuna na koju tekst poziva jeste akcija redefinisanja i stalnog preispitivanja tog mesta na koje je žena društveno nehotice stavljena. Kroz niz duhovitih scena Alis Berč nudi obrte na polju prepoznatljivih situacija muško-ženskih odnosa.

Foto: Boško Đorđević

Prestava „Revolt“ je rađena po tekstu čuvene britanske autorke Alis Berč, a u režiji Jovane Tomić

 

Berč je jedna od najznačajnijih predstavnica savremene britanske drame 21. veka. Ovo će biti prvo izvođenje nekog njenog komada na našim prostorima i jeziku. Dobitnica je značajnih pozorišnih nagrada. 
Za tekst „Pobuni se. Rekla je. Opet se pobuni.“ dobila je priznanje „Džordž Divajn“ za najperspektivnijeg novog dramskog pisca/spisateljicu. Za komad „Anatomija samoubistva“ nagrađena je „Suzan Smith Belkburn“ nagradom.

U predstavi igraju: Jovana Stojiljković, Tamara Dragičević, Ana Mandić, Uroš Jakovljević i Aleksandar Vučković.

Predstava "Revolt" je treća režija Jovane Tomić koja spada u red najistaknutijih rediteljki svoje generacije u pozorištu Atelje 212, ali i njena prva režija na sceni „Mira Trailović“. Prethodno, je režirala „Biderman i piromani“ Maksa Friša, te nekoliko godina kasnije tekst „Urnebesna tama“ Volframa Loca.

BONUS VIDEO: 

 

Komentari (0)