Kultura

Poslušajte jedini sačuvani snimak GLASA NIKOLE TESLE! Da li ovo zaista GOVORI čuveni naučnik?

Snimak od 30 sekundi na kome se navodno čuje glas čuvenog naučnika uzburkao je javnost

07.08.2022 10:55

Poslušajte jedini sačuvani snimak GLASA NIKOLE TESLE! Da li ovo zaista GOVORI čuveni naučnik?
shutterstock.com

Čuveni srpski naučnik, pronalazač i jedan od najvećim umova u istoriji čovečanstva Nikola Tesla (1856 – 1943) ostavio je u amanet brojne pronalaske bez kojim savremeni život kakav danas poznajemo ne bi bio moguć. Oko njegovog života i rada pletu se brojne legende posebno oko njegove zaostavštine. Navodno je dobar deo Teslinih spisa i nacrta pronalazaka pokupio FBI odmah nakon njegove smrti u sobi broj 3327 na  33. spratu hotela Njujorker u Njujorku.

Srećna republika donosi navodno jedini sačuvani snimak glasa čuvenog pronalazača, iako niko ne može da potvrdi autentičnost ovog snimka.

shutterstock.com

Nikola Tesla je ostaao enigma do današnjih dana

O čemu govori

O privatnom životu čuvenog naučnika zna se onoliko koliko je on sam napisao u svojoj biografiji. Ostalo je malo njegovim fotografija i na svakoj je bez šešira iako ih je imao dosta u svojoj kolekciji.

Sada se pojavio snimak navodnog glasa Nikole Tesle koji je uzburkao javnost. U audio snimku od svega 30 sekundi on govori o neiscrpnoj energiji koja nas okružuje.

- Električna energija je prisutna svuda u neograničenoj količini i ona može pokretati svetsku mašineriju i to bez korišćenja nafte, uglja, gasa ili bilo kog drugog goriva. Ova nova energija dolazi iz kozmičke energije – rekao je navodno Tesla u ovom snimku.

U ostalom poslušajte sami:

Nema dokaza o autentičnosti

Međutim, ovaj snimak navodnog glasa Nikole Tesle treba uzeti sa rezervom jer niko nije potvrdio ali ni demantovao da na ovom snimku zaista govori on. Slušaocima je ostavljeno da sami procene i veruju ili ne da li to zaista govori Tesla ili ne.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Neko

07.08.2022 16:09

Ko zna...USA imaju prevarantski aparat za voice morphing (koristi ga, izmedju ostalog i americka policija), cime ljude varaju da prica jedan covek, a, u stvari prica neko drugi. "Zalepljeni" glasovi budu toliko realni, da je to neverovatno. Koriste ga, uglavnom, za maltretiranje i mucenje (nevinih) ljudi i vole da se "igraju" sa tim. Verovatno ga koriste i u druge svrhe. Bukvalno mogu da "zalepe" tudji glas na nekog coveka. Sumnjam da je ovo Teslin glas.