Film, muzika i pozorište

SREĆNA REPUBLIKA I MADLENIANUM VAS VODE NA DVE NAJLEPŠE PREDSTAVE: Uživajte u mesecu ljubavi sa vašom dragom osobom!

Naši najverniji i najbrži čitaoci koji se jave u komentaru na instagram stranici Srećne Republike, taguju jednu osobu i zaprate stranicu Madlenianuma dobiće karte za dve sjajne predstave 13. i 14. februara u tom pozorištu.

bySrećna Republika

03.02.2023 16:17

SREĆNA REPUBLIKA I MADLENIANUM VAS VODE NA DVE NAJLEPŠE PREDSTAVE: Uživajte u mesecu ljubavi sa vašom dragom osobom!
Promo/Madlenijanum, shuttertock, republika.rs

Srećna Republika je za svoje najvernije čitaoce pripremila još nagrada tokom februara, meseca ljubavi. Ovog puta za one najbrže, koji nam se jave u komentaru ispod ove objave na Instagram stranici Srećna Republika, pripremili smo 2x2 karte za sjajne predstave u pozorištu Madlenianum, za 13. i 14. februar.

Obradujte svoju dragu osobu i priredite joj veče za pamćenje, a sve što je potrebno jeste da u komentaru tagujete onog koga biste poveli na predstavu i zapratite stranicu Madlenianuma. Prvi koji ispune sve uslove dobijaju karte. 

Iz tog kulturnog blaga naše prestonice poručuju da drugi slave ljubav 14. februara, dok oni slave celog meseca februara.

- Od 6. do 14. februara sve predstave na našem repertoaru tih dana su sa popustom, a možete gledati dramu, operetu, komediju i uživati u ljubavnim peripetijama jednog naučnika, švedskog barona i bonivana, neshvaćenog pisca i glumice sumnjivog morala, kao i tragično stradale srpske glumice Žanke Stokić. Ukoliko tih dana niste u mogućnosti da svratite do teatra, ipak kupite karte za naše druge predstave, jer za 2 kupljene dobićete popust na druge 2, po vašem izboru. Ako ipak ne možete da se odlučite koju predstavu da gledate, onda kupite vaučer za određeni žanr, njega možete iskoristiti do kraja jubilarne 25. sezone. Kod nas živi ljubav jer mi smo mesto susretanja - poručili su iz Madlenianuma. 

Foto: Madlenijanum

Repertoar za februar u pozorištu Madlenianum 

Predstava koju ćete gledati 13. februara

(u 19.30 velika scena opereta Franca Lehara "VESELA UDOVICA")

U fokusu priče je bogata udovica poreklom iz Montenegra, koja dolazi na veliki bal ambasade u Parizu, gde je saleću brojni francuski udvarači. S druge strane, ambasador Zeta nema nameru da dopusti da udovičino bogatstvo padne u ruke stranaca i njegov je jedini adut iz rukava dokoni grof Danilo, udovičin bivši verenik, koji dane i noći provodi u pariskom klubu Maksim u društvu brojnih veselih devojaka i ne pada mu napamet da postane deo ambasadorovih planova. Naravno, tu su još i brojne ljubavne zavrzlame i nesporazumi, neverne žene i glupavi muževi, jedna izgubljena lepeza i čarobni svet kabaretskog Pariza.

Predstava na koju vas vodimo 14. februara 

(u 20 časova mala scena "ŽANKA")

Jedno od uporišta srpske pozorišne umetnosti predstavlja glumačka genijalnost Žanke Stokić. Njena legenda pobija posmatranje pozorišta kao umetnosti trenutka, jer Žanka i posle svoje smrti traje i izaziva divljenje. Ljubimica publike pamti se po svojim čuvenim pozorišnim ostvarenjima, ali i po okrutnoj životnoj priči obeleženoj tragičnim nerazumevanjem vlasti koja se u Srbiji ustoličila 1944. godine. Ova predstava sa Jelicom Sretenović u naslovnoj ulozi odaje počast Žanki Stokić koja je celo svoje biće posvetila humanoj misiji teatra.

Komentari (0)