Tetka Saveta

VETAR VAM JE IZVRNUO KIŠOBRAN? Evo trikova kako da ga spasite! (FOTO)

Koliko često se desilo da vas kišno vreme iznenadi i da kod sebe imate stari, polomljeni kišobran? Ne brinite, on i dalje može da vam služi.

18.09.2022 14:30

VETAR VAM JE IZVRNUO KIŠOBRAN? Evo trikova kako da ga spasite! (FOTO)
shutterstock.com

Jesen je pred vratima o čemu svedoči neprestano smenjivanje tmurnih oblaka na nebu, obilnih padavina i Sunca. Upravo to je ono po čemu je ovo doba godine karakteristično - po nestalnim vremenskim prilikama. Zato nam se i dešava da često budemo nespremni jer je nebo vedro ujutru kada izađemo iz kuće, a već u povratku s posla na grad se sruči kiša, a mi uz nas nemamo ono najvažnije u tim trenucima - kišobran. 

Ipak, postoje i situacije kada smo taj više nego važan deo aksesoara u ovo doba godine poneli, ali vetar i snažne padavine uspeju da nam ga potpuno unište. Kako ne biste stalno kupovali nove kišobrane i time dodatno oštetili kućni budžet, postoje jednostavna rešenja za njihovu popravku kada ih unište vremenske neprilike. To će posebno razumeti oni koji žive ili se kreću po ravničarskim predelima, gde su udari vetra ponekad stvarno nesnosni. 

Najčešće se dešava da se žica kišobrana, popularno nazvana "rebro", odvoji od navlake. To se može jednostavno popraviti  šivenjem običnim koncem. Zašijte platno kroz porub i kroz rupicu "rebra" i učvrstite ta dva dela kišobrana jednostavnim čvorom.

S druge strane, rupu na navlaci kišobrana treba zakrpiti s unutrašnje strane. Ukoliko je ona pokidana, možete je zalepiti  prozirnim selotejpom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by M (@malianphoto)

Ukoliko je oštećenje nastalo na vrhu kišobrana, postoji rešenje. Kleštima uklonite oštećeni drveni vrh kišobrana, nanesite lepak i namotajte zamenski. Oštećenu plastičnu dršku odlomite, a novu zalepite pomoću  lepka na bazi poliesterske smole.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)