Tetka Saveta

ZABORAVITE NA PEGLU, letnja garderoba će vam i bez nje biti savršeno ravna! Trik je neverovatan

Da li vam je dosadilo peglanje ili jednostavno za to više nemate vremena? Uz pomoć najjednostavnijeg trika, možete se osloboditi ove aktivnosti.

20.06.2022 09:00

ZABORAVITE NA PEGLU, letnja garderoba će vam i bez nje biti savršeno ravna! Trik je neverovatan
pexels.com

Mnogi stručnjaci tvrde da peglanje i generalno kućni poslovi deluju terapijski na žene, međutim, peglanje je kod većine žena ostalo najomraženiji deo kućnih poslova. Muke sa kojima se suočavaju dame, podešavajući dugme na pegli, posebno za pamuk ili svilu, zatim zagorela pegla koja isto tako može da izbaci iz ravnoteže, samo su neki od izazova, zbog kojih žene ne vole ovaj kućni posao. O računima za struju i vremenu koje se tokom dana potroši, da ne govorimo.

Izgužvana odeća koju je teško opeglati često može biti posledica loše podešenog programa pranja u veš mašini. Međutim, imamo rešenje kako da izbegnete celodnevno stajanje pored daske za peglanje i skratite vreme za obavljanje ovog posla.

Stavite mokru odeću na ofinger da se suši

Najbolji trik kojeg se pridržavaju mnoge dame kako bi izbegle peglanje, naročito ako rade, putuju ili zbog dece nemaju vremena da se posvete ovoj aktivnosti, je da nakon pranja, veš okače na vešalicu. Pre nego što to učinite, proverite da li je veš dovoljno suv, istresite ga i stavite na ofinger. Samo dobro izvucite krajeve da ne bi ostali nabori i to učinite sa ostatkom odeće.

pexels.com

Oprana odeća na ofigeru je najbolja alternativ za peglanje

Uz pomoć vetra, odeća će se ispraviti, a ofinger će mu dati oblik, te se veš neće preklopiti ili stvoriti nabore kao kod regularnog sušenja. Kada se odeća osuši, jednostavno je skinite sa ofingera i složite u ormar mada, može ostati i na vešalici.

Takođe, ukoliko vam štipaljke stvaraju problem i ostavljaju tragove na majicama, a često i pantalonama, pa se ta mesta ne mogu opeglati jer često i materijali promene boju na tim mestima, izbegavajte ih i jednostavno prebacite odeću na pola preko mreže za sušenje veša i preklopite je onim dodacima sa strane. Majice možete jednostavno dole na uglovima pričvrstiti štipaljkama, ako ih baš koristite, nikako na gornjem delu.

BONUS VIDEO: 

 

Komentari (0)