Tetka Saveta

BELE PATIKE ZA 5 MINUTA: Potreban vam je samo jedan sastojak koji sigurno imate u kući

Bele patike su "najosetljiviji" tip obuće kada je održavanje u pitanju i mnogima umeju da stvaraju muke. Na nekima ih možete videti uvek besprekorno bele i pitate se svaki put "ali kako"? Možda se tajna krije u jednom triku za koji vi ne znate.

22.05.2022 12:00

BELE PATIKE ZA 5 MINUTA: Potreban vam je samo jedan sastojak koji sigurno imate u kući
shutterstock.com

Sa lepšim vremenom odlučujemo se i za svetliju, ali za čišćenje zahtevniju obuću. Ništa lepše od belih patika tokom šetnje ili na nekoj kafi, ali priznaćete, nije lepo videti ih na nekome, ako nisu zaista besprekorno bele, već zaprljane.

Kada su već ne tako čiste, mnogi čekaju da ih operu u mašini ili sa ostalom obućom koja se skupi, jer nemaju vremena da se posebno njima bave. Iako se operu posebnim deterdžentima nikada nismo poptuno zadovoljni njihovim izgledom jer mislimo da više nisu iste kao pre. Ipak, postoji rešenje, kao za sve.

 

 

Vaše patike uz pomoć trika izgledaće kao potpuno nove. Karolina Makoli, ekspertkinja za domaćinstvo iz Australije nedavno je na svom Tik Tok profilu podelila kako da ih jednostavno očistite, a da one blistaju kao onda kad ste ih kupili u radnji.

Naime, ona savetuje da vam je za čišćenje belih patika potrebno samo dva sastojka: pasta za zube i stara četkica. Neophodno je staviti pastu na četkicu i dobro istrljati patike. Kada ste to učinili ova ekspertkinja savetuje da pređete vlažnom krpom preko njih.To je čitavi postupak, a daje izvrsne rezultate. 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)