Tetka Saveta

KAKO DA VAM SLONOVI DONESU SREĆU, OTERAJU ZLO I PRIVUKU NOVAC? Male tajne koje mogu da znače mnogo, obavezno probajte

Svi veruju kako im sreća često dolazi jer su videli odžačara, ubrali detetlinu sa četiri lista ili im je babumara sletela na dlan. Postoje verovanja da držanje određenih predmeta u kuću takođe utiče na psihu i privlači pozitivnu energiju.

10.05.2022 19:00

KAKO DA VAM SLONOVI DONESU SREĆU, OTERAJU ZLO I PRIVUKU NOVAC? Male tajne koje mogu da znače mnogo, obavezno probajte
unsplash.com

Verovatno ste primetili da čuvanje neke biljke ili predmeta čini da vaš prostor bude posebno oplemenjen i da pozitivno utiče na vaš duh i međusobe odnose sa ukućanima. Možda ste u pravu jer se u mnogim kulturama veruje da figure koje su samo naizgled dekorativnog karaktera i te kako mogu da utiču na psihu.

U mnogim domovima naići ćete na predivne slatke figurice slonova koje ne samo što ukrašavaju prostor, već imaju i simbolična značenja. Smatra se da čuvanje tih figura donosi novac i blagostanje, ali one imaju i mnogo "dublje" značenje. Prema Feng Šuiju se smatra da držanje slonova na određenim mestima u kući posebno privlači lepe stvari u vaš život.

Slon, inače, simbolizuje snagu, moć i integritet, a neko ih, osim u obliku figura, drži i kao statuu ili na slici.

Sreća         

Prema Feng Šuiju privlačenje sreće u dom postiže se ukoliko se statua slona postavi blizu glavnog ulaza u smeru ka severu. Pozitivna energija i sreća će se useliti u vaš dom ukoliko postavite srebrne statue slonova sa obe strane ulaza. Ako u vašem domu vlada negativna energija, stručnjaci za Feng Šui preporučuju postavljanje figure slona okrenute ka spolja i to na prednjem ulazu. Za privlačenje sreće smatra se i posedovanje neke slike na kojoj su slonovi.

pexels.com

Sreća i pozitivna energija useliće se u vaš dom ako držite neku figuricu slona

Bogatstvo

Figura slona smatra se poželjnom i na polju karijere i uspeha jer se veruje da ona i tu donosi sreću. Smatra se da će povećati bogatstvo i ostvariti rast u karijeri ukoliko se statua slona postavi blizu vrata kancelarije ili radnog prostora. Prema Vastu tradiciji, beli slonovi simbolizuju bogatstvo i luksuz.

unsplash.com

Slonovi prema nekim tradicijama privlače i novac

Proširenje porodice

Parovi koji planiraju porodicu treba da znaju da slonovi simbolizuju plodnost i da su poželjni u prostoru u kom oni borave. Najbolje je staviti ih na ulazna vrata spavaće sobe kako bi privukli pozitivnu energiju. Poželjno je da na noćnim ormarićima oba bračna partnera bude po jedna figurica slona, okrenuta prema krevetu. Vastu tradicija smatra da surla okrenuta nadole skuplja negativnu energiju, skladišti je i pomaže u prevazilaženju prepreka.

Bolji odnosi

Veruje se da figure slonova jačaju partnerske i ljubavne veze i da su zato dobrodošle u prostor koji dele supružnici. Prema Vastu tradiciji slika slonova u spavaćoj sobi može da jača i gradi stabilan odnos supružnika. Može da pomogne i postavljanje nekoliko statua.

unsplash.com

Jake partnerske veze su važne, tako da posedovanje figurica u spavaćoj sobi ojačaće vaš supružnički odnos

Broj figura slonova takođe ima posebno značenje. Tri slona predstavljaju miran porodični život ,a dva jako prijateljstvo i povezanost. Slon sa mladunčetom slona su idealne figure za dečje spavaće sobe, savetuju stručnjaci, jer takva figura jača vezu majke s detetom.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari. (0)