Tetka Saveta

DA LI ZNATE KAKO SE PRAVILNO PERU SUDOVI U MAŠINI? Većina greši u ovome!

Eksperti tvrde da mnogi veruju da je neophodno suđe ispirati pre stavljanja u mašinu, ali da to zapravo nije tako.

10.05.2022 18:00

DA LI ZNATE KAKO SE PRAVILNO PERU SUDOVI U MAŠINI? Većina greši u ovome!
shutterstock.com

Mašina za posuđe skratila je posao mnogim domaćicama u kuhinji, a njena efikasnost je neupitna jer začas posla vaši tanjiri, šerpe, tiganji i pribor za jelo "izađu" čisti. Sve što ste izgubili jeste vreme na njegovo unošenje u mašinu, ne računajući pritisak dugmeta što je najlakši deo priče. Međutim, mnogi ljudi, želeći da očuvaju mašinu što duže ispravnom i funkcionalnom, kao i zbog namere da im se suđe što bolje opere, rade neke pogrešne korake koji daju kontraefekat. Barem tako tvrde stručnjaci.

Pretpostavlja se da većina osoba u mašinu ne ubacuje prljavu i zamašćenu šerpu ili tanjir, pa se ti predmeti najpre ispiraju pod vodom kako bi otklonio prvi sloj nečistoće. Izgleda da to ipak nije najsjajnije rešenje jer daje suprotne rezultate, upozoravaju eksperti.

- Sudovi će biti neadekvato oprani - istkla je grupa korisnika TikToka koja na toj društvenoj mreži deli svoja iskustva iz domaćinstva, a među kojima su načini korišćenja sudo-mašine.

I iz kompanija AO specijalizovane za prodaju električnih uređaja savetuje se da se suđe prethodno ne ispira, posebno ne escajg, jer deterdžent neće efikasno odraditi svoj posao i čaše će, na primer, ostati zamućene.

Čaše i šolje bi trebalo da budu između linija koje sa svrhom razdvajaju posuđe, a ne jedna iznad druge, navodi se u snimku.

Možda većina ne smatra značajnim kako su tanjiri poređani u mašini za pranje, ali stručnjaci napominju da moraju biti okrenuti prema sredini mašine, odnosno, prema raspršivaču, kako bi nesmetano započeo ciklus pranja i dao efekat kakav se želi.

Ukoliko u mašinu ne možete spakovati vaše čaše za vino, uvek možete podesiti korpu na adekvatnoj visini kao na narednom snimku. 

Odlične savete, koje ova kompanija deli sa svojim korisnicima, možete pronaći u sadržajima koje objavljuju na svom TikTok profilu.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)