Tetka Saveta

VELIKA UŠTEDA: Evo čemu sve može da služi filter za kafu

Olakšajte sebi život i uklonite neprijatne mirise filterom za kafu.

12.03.2022 16:30

VELIKA UŠTEDA: Evo čemu sve može da služi filter za kafu
Pixabay.com

Ukoliko ste mislili da filter za kafu ima jedinu svrhu pripreme ovog fantastičnog napitka koji će nas učiniti produktivnim za celodnevni rad, prevarili ste se. Njegova upotreba u domaćinstvu je višestruka, a niste je ni bili svesni sve do sad.

Filteri za kafu mogu biti odlični saveznici u olakšavanju čišćenja i osvežavanja u domaćinstvu. Samo treba da naučite kako da ih dobro koristite. Osim njihove osnovne namene - pripreme omiljenog napitka, postoji nekoliko trikova kojima možemo da pribegnemo kada su oni u pitanju. Koristite ih da otklonite neke probleme koji vas muče u domaćinstvu. Oslobodiće se neprijatnih mirisa u frižideru, ali i onih iz cipela. Odličan je osveživač vazduha, a možete ga koristiti i za premazivanje površina za pečenje.

Postoji nekoliko korisnih trikova filtera za kafu za koje verovatno još niste čuli. Između ostalog, odličan je za čišćenje ekrana mobilnog telefona kao i uklanjanje neprijatnih mirisa.

1. Uklonite neprijatne mirise

pexels.com

 

Ako želite da uklonite neprijatne mirise iz vašeg frižidera, umesto cele kutije sode bikarbone koju ne znate gde biste stavili, napravite vrećice od filtera za kafu u koje ćete sipati dve-tri kašićice sode, zavežite ih i i rasporedite u frižider. Ovaj trik se pokazao i odličnim kada se radi o smradu iz obuće. Ubacite po jedan paketić u svaku cipelu i rešite se mirisa iz smrdljive obuće.

2. Napravite sopstveni osveživač veša

pexels.com

 

Uzmite filter za kafu i umočite ga u alkoholno sirće, pa ga iscedite i kapnite nekoliko kapi eteričnog ulja po želji. Stavite filter u mašinu za sušenje, neutrališe mirise i vaš veš će ostati svež, a poznato je da eterična ulja imaju i antibakterijski efekat.

3. Očistite ekran telefona

Pixabay

 

Filteri za kafu ne ostavljaju dlačice, pa je njihovo čišćenje idealno za brisanje ekrana, sa laptopa, mobilnog telefona, TV-a itd. Dobro će vam poslužiti i kada prospete malo tečnosti za brisanje, bolje upijaju nego papirni ubrusi.

4. Podmažite pleh

pexels.com

 

Umesto da direktno premažete površinu za pečenje mašću, jedan filter zgužvajte, pređite više puta preko, na primer, putera, i namastite dno tepsije. Tako ćete naneti potrebnu masnoću, ali u znatno manjoj količini.
 

 

 

 

 

Komentari (0)