Tetka Saveta

10 trikova da UŠTEDITE vreme i novac prilikom kućnih popravki

Olakšajte sebi život uz ove praktične cake i obradujte svoj novčanik!

02.03.2022 21:00

10 trikova da UŠTEDITE vreme i novac prilikom kućnih popravki
facebook/printscreen-JOON

Neke kućne majstorije su posao koji je bolje prepustiti profesionalcima. Ipak, neke od njih i samo možete obaviti i uštedeti sebi koji dinar. Portal Srećna Republika vam donosi trikove za neke jednostavne kućne popravke.

1. Režite grafitne olovke automatski. Umetnite olovku u bušilicu, tamo gde obično stoji burgija a rezač stavite u stegu. Stavite olovku u rezač i uključite bušilicu pa zarežite olovku za tren oka.

2. Ukoliko vam se dno pegle zapljalo, ne brinite. Na dasku za peglanje stavite papir za pečenje i po njenu pospite so. Hladnom i isključenom peglom pređite preko soli koja će da sastruže sve ostatke prljavštine.

facebook/printscreen-JOON

Čišćenje pegle

3. Ako vam se nož istupio a nemate oštrač pri ruci, uzmite keramičku šolju za kafu, izvrnite je naopačke, nakvasite ivice na dnu šolje pa pređite nožem po njima par puta dok se sečivo ne naoštri.

4. Izvadili ste ekser iz zida i na njemu je ostala ružna rupa. Ako ne želite da mešate gips, samo uzmite suvi sapun u boji zida i njime pređite preko rupe. Strugotine sapuna će zapušiti rupu.

5. Sprečite nered i prašinu prilikom bušenja rupa u zidu tako što ćete ispod rupe napraviti kovertu od papira i zalepiti je izolir trakom ispod mesta koje bušite. Sav kreč i malter će pasti u kovertu a vi nećete morati da usisavate.

facebook/printscreen-JOON

Popunite rupu u zidu sapunom

6. Ispao vam je šrafić sa drške na naočarima? Vrarite dršku u ležište na ramu pa uzmite konac za zube, provucite ga kroz rupice gde je stajao šraf, vežite dva čvorića i odstranite višak konca.

7. Šrafciger klizi sa šrafa ili nije odgovarajuće veličine? Podmetnite lastiš između njih i taj posao ćete lako obaviti.

8. Hoćete da otvorite vezicu za kablove? Samo gurnite pincetu ispod jezička na ulazu i izvucite kraj vezice.

facebook/printscreen-JOON

Zamenite bateriju šrafom

9. Ne radi vam daljinski jer se jedna baterija ispraznila a vas mrzi da idete da kupite drugu? Na mesto prazne baterije samo stavite šraf iste veličine.

10. Ne možete da uglavite komad laminata jer klizi? Zaletpite dvaostranu lepljivu traku na tu dasku, pa na drugu lepljivu stranu zalepite deblji komad drveta po kome ćete kuckati čekicem kako bi se laminat pomerio i uklopio. Kada završite posao samo odlepite traku i pomoćno drvo.

 

 

Komentari (0)