ČISTO I LAKO

MUKE OKO ČIŠĆENJA RADIJATORA SU PROŠLOST! Evo kako da to uradite brzo i lako

Stigli su hladni dani a sa njima su nam potrebni i topli radijatori.

28.11.2021 12:47

MUKE OKO ČIŠĆENJA RADIJATORA SU PROŠLOST! Evo kako da to uradite brzo i lako
pexels.com

Krenula je sezona grejanja, a svi oni koji se greju uz pomoć radijatora, znaju koliko teško može da bude očistiti ih. Prašina se uvuče na nepristupačna mesta, na koja je često nemoguće dopreti. Ipak, portal Srećna Republika vam donosi dva načina kako da brzo i lako očistite vaše tople prijatelje.

Posebno su nezgodni za čišćenje noviji modeli radijatora, koje je vrlo teško srediti. Međutim, mi smo tu da vam pomognemo i pokažemo kako to da uradite.

pexels.com

Kafa knjige i radijator

Prvi način

Bitno je da znate da se na radijatorima skuplja velika količina prašine, pa ukoliko ih pravilo ne očistimo i ne pripremimo za zimski period, velike su šanse da sva ta prljavština završi u vazduhu koji ćemo potom udisati.

Najpre se skinu spoljne strane, tako što ih pomerite na gore, a potom odvoje, ali je bitno, kako upozoravaju na snimku da to radite ili u rukavicama ili preko krpe ili starog peškira. Potom se skida i gornja strana, odnosno rešetke.

unsplash.com

Devojka sedi iznad radijatora

Nakon toga, praškom, metlom ili krpom skinite svu prašinu, a možete i usisati. Vraćate tako što stavite jednu bočnu stranu, rešetku i nakon toga desnu stranu.

Pogledajte kako se to radi u videima ispod.

Drugi način

Nakon površinskog čišćenja, na redu je dubinsko. Jedna žena je na Tik Toku podelila jednostavan princip koji praktikuje godinama kako bi skinula svu nečistoću.

Najpre ispod radijatora postavite peškir ili krpe, kako voda ne bi kapala svuda. Takođe, ukoliko imate, postavite i plastičnu činiju ili barem dublje plehove. Nakon toga, prokuvajte vodu i sipajte je u bokal preko jedne merice praška za veš.

pexels.com

Lešnici na radijatoru

Dobro promešajte i sipajte preko radijatora, sa unutrašnje strane. Vrela voda i deterdžent će skinuti sve ono što je zalepljeno na cevima. Ponovite postupak nekoliko puta sve dok niste sigurni da ste sve skinuli.

Detaljan postupak čišćenja je prikazan ispod.

Da li i vi imate neke trikove za čišćenje teško dostupnih mesta na radijatorima? Podelite ih sa nama u komentarima!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari. (0)