NOVA BELA TEHNIKA

MALI KUĆNI POMOĆNIK: Obratite pažnju na OVIH 5 stavki prilikom izbora robotskog usisivača

Svi ćemo se složiti da je jedan od najomraženijih kućnih poslova usisavanje. Nameštanje creva, pražnjenje rezervoara za prljavštinu, savijanje dok usisavamo, nameštanje i promena nastavaka svako malo. Još ako se neki šraf ili čarapa ušunja, onda eto nama više posla. Sa pojavom robtskih ususivača sve se to promenilo a mi vas savetujemo kako da pametno izaberete vašeg novog kućnog asistenta.

19.11.2021 18:19

MALI KUĆNI POMOĆNIK: Obratite pažnju na OVIH 5 stavki prilikom izbora robotskog usisivača
unsplash.com

Ako se neko od vas seća crtanih filmova sa kraja osamdesetih i početka devedesetih, verovatno znate da je većina njih zamišljala dom u budućnosti kao neko mesto gde će se kućni poslovi obavljati sami od sebe.

Danas, nekoliko decenija kasnije nismo baš dotle stigli, ali postoje kućne sprave koje naizgled rade samo od sebe. Kao, na primer, mali robotski ili takozvani “pametni” usisivači. Svakako je dobro investirati u aparate koji nam olakšavaju svakodnevni život a Srećna vas savetuje kako da napravite dobar izbor prilikom kupovine ovog kućnog uređaja.

 

1. Obavezno proverite kapacitet rezervoara za prljavštinu

Veći kapacitet usisavača znači ređe pražnjenje. Ako ne želite da stalno praznite rezervoar za pljavštinu, proučite kapacitet usisavača koji planirate da kupite.

2. Proverite trajanje baterije

Kapacitet rezervoara za pljavštinu i trajanje baterije idu ruku pod ruku jer baterija koja dugo traje nema smisla ako je rezervoar krcat. S druge strane, ako je rezervoar pun, uređaj će prestati s radom bez obzira na bateriju. U svakom slučaju, proverite trajanje baterije kako biste dobili uređaj koji će vaš dom moći da očisti u jednom potezu, savetuje portal zadovoljna.dnevnik.hr.

 

3. Nemojte se zaletati na najjeftiniji uređaj

Naravno da najskuplji uređaj nije nužno i najbolj, ali ako ste već odlučili da izdvojite sredstva za robotski usisivač potrudite se da vam najniža cena ne bude najvažniji kriterijum. Kupite uređaj koji ima karakteristike koje vrede potrošenih para - najbolji odnos cene i kvaliteta. Na taj način će vaše zadovoljstvo duže trajati.

4. Proverite veličinu i visinu uređaja pre kupovine

Ako želite uređaj koji će moći da očisti teško dostupne delove vašeg doma poput površina ispod kauča ili stočića, proverite veličinu uređaja pre kupovine kako biste bili sigurni da će moći da se zavuče gde ste vi to zamislili. Proverite i prečnik uređaja. Manji usisivaš će moći da se zavuče između nogara stolice.

 

5. Razmišljate o boji uređaja

Iako se ovo možda čini kao nebitna stavka, tokom upotrebe robotski usisivač će se zaprljati prašinom, dlakama i ostalom prljavštinom, a kod usisavača u svetlijim bojama to će biti manje primetno nego kod onih u tamnijim.

Uzmite u obzir da neće svima odgovarati ista vrsta usisivača, jer svačiji dom ima svoje specifičnosti, ten a primer vlasniku velike kuće neće odgovarati isti usisivač kao i čoveku koji živi u garsonjeri sa kućnim ljubimcem. Dakle, razmotrite i osnovne, ali i individualne potrebe vašeg životnog prostora, i na osnovu topa odaberite uređaj koji zadovoljava sve vaše kriterijume.

Komentari (0)