Tetka Saveta

SVE VREME POGREŠNO KORISTITE JASTUK ZA PUTOVANJE: Stručnjak tvrdi da zbog ovoga imate bolove u vratu (VIDEO)

Ovo je jedini pravi način!

17.10.2024 16:25

SVE VREME POGREŠNO KORISTITE JASTUK ZA PUTOVANJE: Stručnjak tvrdi da zbog ovoga imate bolove u vratu (VIDEO)
Shutterstock, Printscreen/TikTok/gary_harper_official

Mnogi se zanesu prilikom pakovanja i zaborave najvažniju stvar koja će da im olakša svako putovanje. Iako mnogi misle da jastuk za putovanje nije toliko važna stvar, greše. To bi trebalo prvo da spakujete jer će vam olakšati sate provedene u avionu ili automobilu, a osećaćete se odmorno nakon korišćenja. Ipak, da bi to bilo tako potrebno je da znate kako se stvarno jastuk koristi. Mnogi greše i ne koriste jastuk na pravi način zbog čega na kraju dobiju bolove u vratu i leđima.

Na jednom TikTok profilu koji vodi biznis instruktor Geri Harper osvanuo je video koji će mnogima promeniti živote! On je odlučio da prikaže kako se koristi jastuk za putovanje. Mnogi su saglasni sa njim i tvrde da ovo što je pokazao zapravo sprečava bol u vratu pogotovo tokom sati i sati sedenja u sedištu.

- Kada ljudi putuju i žele da spavaju, treba sledeće da urade, a ovo sam naučio kada sam radio transplantaciju kose i morao sam da spavam sa tim. Oni su dizajnirani da se koriste na sledeći način - objašnjava on u videu i pokazuje kako svi stavljamo jastuk iza vrata.

Shutterstock

Kako se koristi jastuk za putovanje

Geri Harper tvrdi da je to potpuno pogrešno jer na taj način tokom putovanja glava vam pada napred, a nema nikakav oslonac. Potom, on pokazuje kako se zaista koristi jastuk za putovanja.

Prvo ga skinete, i stavite oko vrata ali sa prednje strane, a uz pomoć kanapa koji služi da se pričvrsti, zavežete ga pozadi.

- Kada je dovoljno pričvršćeno pozadi, samo spustite glavu napred i jastuk će je pridržati. Odmorićete vašu glavu i leđa - dodatno pojašnjava on.

Njegova objava je podelila ljude, a našli su se i oni koji koriste jastuk na isti način te su ga podržali.

- Ne znam da li je ovo pravilno, ali ovo i ja radim. Znam da mi treba nešto da poduprem vrat sa bočnih strana, a ne pozadi.

- Ne mogu da prestanem da se smejem, meni ovo ima smisla.

- Ako su proizvodi namenjeni da se koriste ovako, zašto na uputstvu piše drugačije - samo su neki od komentara ispod videa koji je podeljen.

Kako vi koristite jastuk za putovanje?

BONUS VIDEO:

Komentari (0)