Tetka Saveta

IZLUĐUJE VAS KONDENZACIJA NA PROZORU? Ovo su najefikasniji načini kako da se rešite vlage kao od šale!

Dočekajte spremni hladno vreme.

07.10.2024 06:50

IZLUĐUJE VAS KONDENZACIJA NA PROZORU? Ovo su najefikasniji načini kako da se rešite vlage kao od šale!
Shutterstock

Približavanjem jeseni i sve hladnijih dana u mnoge domove se vraća stari neprijatelj - kondenzacija na prozorima. Ovu pojavu izaziva mnogo stvari, od kuvanja i tuširanja, do sušenja veša u zatvorenoj prostoriji. Kondenzacija mnoge dovodi do ludila, a rešenje je neočekivano prosto, a to je pesak ili posip za mačke.

Kada je na jednoj Fejsbuk stranici specijalizovanoj za savete o čišćenju i uređenju kuće, postavljeno pitanje koji je najefikasniji način da se izborite sa kondenzacijom, stiglo je nekoliko veoma zanimljivih odgovora.

- Sipajte pesak za mačke u saksiju ili u čarapu, i stavite ih na prozorsku dasku. Iako ne izgleda sjajno, upiće skoro svu vlagu - glasio je jedan od predloga.

Renaud Philippe / Panthermedia / Profimedia

Jednostavno rešenje iritantnog problema

 

Ali, ako vam se ova ideja ne sviđa, možete da koristite kombinaciju tečnosti za pranje sudova i džogera za čišćenje prozora. Iskoristite četku da pokupite kondenzaciju, potom otvorite prozor na 10 minuta, i to bi trebalo da reši problem.

Treći predlog je takođe veoma jednostavan.

- Suvom krpom na koju sam stavila trunčicu tečnosti za pranje sudova sam prebrisala prozore, i narednog jutra nije bilo kondenzacije. Testirala sam ovaj metod u dnevnoj sobi i polovinu prozora sam obrisala, a drugu ne. Narednog dana obrisani prozori nisu imali kondenzaciju, dok su oni koje nisam obrisala bili puni kondenza. Posle toga sam prebrisla sve prozore u kući i problem rešen. Ne znam kada ću morati sve to da ponovim, ali sada je sve sjajno. Prosto, zar ne - napisala je jedna od komentatorki, piše Mirror.

BONUS VIDEO:  

Komentari (0)