Tetka Saveta

BAŠ VAM SE PIJE VINO, A PRI RUCI NEMATE VADIČEP: Uz trik ovog šefa kuhinje više nećete imati nikakvih problema! (VIDEO)

Uživajte uz omiljeno piće.

16.09.2024 07:01

BAŠ VAM SE PIJE VINO, A PRI RUCI NEMATE VADIČEP: Uz trik ovog šefa kuhinje više nećete imati nikakvih problema! (VIDEO)
Instagram-dobrovolskyi_hchef

Svima nam se barem jednom dogodilo da poželimo da otvorimo bocu vina, ali nemamo pri ruci vadičep. Iako je najjednostavnije pogurati pluteni čep u unutrašnjost boce, postavlja se pitanje - kako ga kasnije izvaditi? Jedan šef kuhinje iznenadio je javnost jednostavnim, ali efikasnim trikom koji može rešiti ovaj problem.

Šef Anatolij Dobrovolski, poznat po svojim kulinarskvaim inovacijama, podelio je trik sa svojim pratiocima na Instagramu. Video je naišao na oduševljenje, a ono što vam treba za ovaj postupak nije ništa više od plastične vrećice za zamrzivač.

- Sve što trebate uraditi jeste da prvo pogurate pluteni čep prema unutrašnjosti boce. Nakon što čep počne plutati u vinu, uzmite običnu plastičnu vrećicu za zamrzavač i lagano je gurnite u bocu, ali samo do pola. Druga polovina vrećice treba da ostane izvan boce. Trik je u tome da pošto ubacite jedan deo kesice u bucu, u deo koji je ostao van boce uduvate malo vazduha. Zatim čvrsto povucite prema gore i uz malo sreće kesica će povući i čep koji će zajedno sa njom izaći iz boce - objašnjava Dobrovolski. 

 

 

Na video snimku jasno se vidi kako vrećica hvata pluteni čep, a on bez problema izvlači i kesicu i čep iz boce.

Ovaj trik postao je hit na društvenim mrežama, a mnogi su ga već isprobali i potvrdili njegovu efikasnost.

- Odličan trik za sve one trenutke kada vadičep nije pri ruci. 

- Isprobala sam i provereno radi!

- Nikad se ne bih ovoga setio, ali hvala!

Sledeći put kada se suočite sa čepom bez odgovarajućeg alata, setite se ovog jednostavnog rešenja koje je šef kuhinje Anatolij podelio sa svetom - sve što vam treba jeste kesica za zamrzivač i malo kreativnosti.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)