Tetka Saveta

SKINITE KAMENAC SA ČESME KAO OD ŠALE: Treba vam samo jedna stvar za koju nikada ne biste rekli da pravi čuda

Ovo je neverovatno jednostavan trik!

25.08.2024 14:22

SKINITE KAMENAC SA ČESME KAO OD ŠALE: Treba vam samo jedna stvar za koju nikada ne biste rekli da pravi čuda
Shutterstock

Kamenac je tvrdokorna supstanca koja se često pojavljuje na slavinama, vratima tuš kabina, pločicama i kuvalima za vodu. Iako je relativno bezopasan, kamenac može biti teško ukloniti sa površina i uređaja, te može izazvati štetu ako se redovno ne čisti. Jedno od najčešćih mesta gde se kamenac može pronaći su slavine, a uklanjanje kamenca sa njih može biti posebno teško zbog nezgodnog oblika i hemikalija koje ih mogu oštetiti.

Rešenje bez hemijskih sredstava

Postoji jednostavno i efikasno rešenje za uklanjanje kamenca sa slavina bez upotrebe hemijskih sredstava - bakarni novčić. Sve što vam je potrebno je jedan bakarni novčić. Pokvasite novčić i kružnim pokretima trljajte slavinu njime oko 30-60 sekundi. Rezultat će vas iznenaditi - vaša slavina će zablistati kao nova. Bakarni novčići izazivaju hemijsku reakciju između bakra i kalcijuma koja pomaže da se razbije kamenac.

Ovo jednostavno, jeftino i ekološki prihvatljivo rešenje može biti od velike pomoći u održavanju higijene i estetike u domaćinstvu, a istovremeno smanjuje potrebu za upotrebom agresivnih hemijskih sredstava.

Uklanjanje kamenca sa slavina može biti jednostavno i bez upotrebe hemijskih sredstava, a bakarni novčić se pokazao kao efikasan alat u borbi protiv ovog problema. Ovo jednostavno rešenje može biti od koristi mnogima koji žele da održe svoje slavine i druge površine čistim i sjajnim, bez upotrebe agresivnih hemikalija, piše "24 sata".

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)