Tetka Saveta

SKRIVENI DEO VEŠ MAŠINE KOJI NIKO NE ČISTI: Život da ti se smuči koliko štroke se ovde skuplja! (VIDEO)

Alana tvrdi da nakon ovoga nećete imati problema sa neprijatnim mirisom tek opranog veša.

23.08.2024 16:01

SKRIVENI DEO VEŠ MAŠINE KOJI NIKO NE ČISTI: Život da ti se smuči koliko štroke se ovde skuplja! (VIDEO)
shutterstock

Veš mašina je neophodan aparat u svakom domaćinstvu. Koliko puta vam se dogodilo da operete veš, ubacite prašak i omekšivač, a nakon pranja rublje i dalje smrdi. Razlog je nakupljena prljavšina u samoj mašini koja mora povremeno da se čisti.

Većina domaćica najčešće očisti gumu oko bubnja, fioku za deterdžent i filter,a ne zna da postoji skriveni deo veš mašine gde se posebno skuplja štroka.

Viralni snimak 

Mlada mama po imenu Alana ostavila je ljude u šoku kad je otkrila malo poznati deo mašine za pranje veša koji treba redovno čistiti. U viralnom video snimku koji je videlo više od 4, 6 miliona ljudi na društvenim mrežama ona je pokazala kako čisti ovaj deo mašine. 

- Morate očistiti prednji deo mašine za pranje, gumu i filter. Ali, da li ste znali da morate očistiti ove stvari? - upitala je ona u video snimku, a piše Daily Mail.

 

 

U pitanju su "unutrašnji propeleri" u bubnju koji služe za okretanje veša prilikom pranja. Kad je odvrnula ove propelere ispod se ukazala nataložena štroka koja je tu stajala ko zna od kad.

Alana je poskidala propelere izribala njihova mesta starom četkicom za zube, a izvađene delove potpila u umivaonik sa toplom vodom i praškom da se skorela prljavšina lakše očisti. Za to vreme je pokrenula praznu mašinu.

- Ubacila sam tablete za čišćenje i pokrenula najkraći ciklus kako bi prljavštiona mogla se očisti. Ovo je tako grozno! - rekla je ona.

Ona je očistila i ostale delove mašine za pranje veša uključujući i fioku u koju se sipa parašak i omekšivač. Nakon toga je vratila propelere u bubanj ponovo je uključila mašinu kako bi se oprali i izbacili ostaci prljavštine.

- Ako ovako očistite veš mašinu ne samo što će bolje prati rublje već se neće osećati neprijatan miris na tek opranom vešu. To vam garantujem - rekla je Alana. 

shutterstock.com

Mnogi nisu ni znali da ovaj deo bubnja može da se čisti

 

Usledila je neverica i brojni komentari na njen post.

- Čekaj, one stvari u mašini za pranje veša su se skinule?

- Ne samo da ovo nisam znala, nego još uvek ne znam i ne želim da znam. 

- Koristim sirće kao omekšivač i to pomaže da se smanji potreba za čišćenjem. Posle 10 pranja obavezno pustim jedno na praznu mašinu i ubacim tabletu za čišćenje. Korišćenje prirodnih proizvoda umesto deterdženata i omekšivača koji se kupuju u prodavnici sprečava ovu vrstu nakupljanja i zdravije je za kožu. 

- Samo ću se pretvarati da ovo nisam gledala.

- Moji propeleri u veš mašini se ne skidaju! Nikad u životu mi nije tako laknulo kao sad.

- Radije ću kupiti novu mašinu za pranje veša nego ovo da radim - bili su samo neki od komentara 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)