Tetka Saveta

LEPTIRIĆ NA VEŠ MAŠINI ZBUNJUJE MNOGE: Ovu funkciju retko ko koristi, a daje sjajne rezultate!

Evo šta predstavlja oznaka leptira na mašini za veš.

10.06.2024 10:20

LEPTIRIĆ NA VEŠ MAŠINI ZBUNJUJE MNOGE: Ovu funkciju retko ko koristi, a daje sjajne rezultate!
Sergiy Artsaba / Panthermedia / Profimedia

Mašine za pranje veša su postale neizostavni deo modernog domaćinstva, ali često su puno više od puke aparature za pranje. Uz različite programe i opcije, većina korisnika možda nije svesna svih funkcija koje njihova mašina pruža.

Jedna korisnica Tvitera postavila je jednostavno pitanje koje je izazvalo lavinu odgovora i rasprava: šta znači ikonica "leptirića" na veš mašini? U poruci je zamolila pratitelje da joj pomognu razjasniti ovu nedoumicu.

"Ljudi, šta znači leptirić na veš mašini? Molim za retweet", napisala je i pokrenula diskusiju koja je brzo postala viralna, prenosi Krstarica.

shutterstock.com

Evo šta znači leptirić na veš mašini

Među mnoštvom šaljivih odgovora koji su povezivali ovu ikonicu sa leptirićima u stomaku, našli su se i oni koji su pružili istinito objašnjenje. Leptirić označava program za pranje delikatnih ili osetljivih tkanina poput svile, satena ili zavesa. Ovaj program, poznat kao "leptir", nije namenjen za veoma prljav veš, već se koristi za nežno tretiranje osetljivih materijala. Traje kratko, obično uz minimalnu centrifugu, i služi za omekšavanje tkanina mlakom vodom.

Dakle, oznaka leptira na vašoj mašini za pranje veša ukazuje na opciju koja će sačuvati vaše najnežnije tkanine, pružajući im poseban tretman kakav zaslužuju. Da li ste i vi bili u nedoumici oko ove oznake? Sada znate!

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)