Tetka Saveta

NISTE NI ZNALI KAKO SVE LED MOŽE DA SE KORISTI KAO PRVA POMOĆ U KUĆI: Za peglanje je san snova

Neočekivana pomoć tokom peglanja i čišćenja.

03.08.2024 13:17

NISTE NI ZNALI KAKO SVE LED MOŽE DA SE KORISTI KAO PRVA POMOĆ U KUĆI: Za peglanje je san snova
Shutterstock

Leti je život skoro nemoguć bez zaliha leda u zamrzivaču. Međutim, osim za osveženje po vrućini, led možete iskoristiti na mnogo načina u kući, od zalivanja cveća do uklanjanja tragova sa tepiha.

Zalivanje cveća

Ako ne možete da dovoljno priđete biljkama, a morate da ih zalijete, rešenje je prosto - stavite nekoliko kockica u saksiju, a led će se postepeno otapati i zalivati vaše biljke postepeno.

Buketi

Ako želite da vam buket cveća traje što duže, dovoljno je da u vazu ubacite kockice leda, a hladna voda će usporiti sušenje cvetova.

Tragovi na tepihu

 Ako ste pomerali nameštaj ili od ranije imate tragove na tepihu, lako ćete ih ukloniti tako što ćete na ispupčenim mestima staviti po jednu kockicu leda i ostaviti da se istopi. Kada se to dogodi, pređite nežno četkicom ili rukom, a tragovi će nestati. 

shutterstock.com

Pomoć kod peglanja

 

Peglanje

Ponekad se dešava da čak i posle peglanja na majicama ili košuljama ostanu manje neravnine - pređite kockicom leda preko njih, i one će ubrzo nestati.

Lekovi

Ukoliko vam smeta ukus leka koji morate da popijete, stavite kockicu leda u usta i sačekajte da se otopi, a potom uzmite lek, biće vam mnogo lakše.

Zapekla tegla

Nervira vas zapeklli poklopac na tegli koji neće ni da mrdne? Pređite ledom po ivicama, i to bi trebalo da pomogne.

Zagrevanje pirinča

Ništa gore nego kada pirinač koji vam je ostao od juče, pokušate da zagrejete a on se sav osuši. Rešenje je veoma lako, u posudu sa pirinčem stavite kockicu leda i ubacite u mikrotalasnu. Dok se pirinač zagreva, led se topi i daje pirinču neohodnu vlažnost.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)