Tetka Saveta

DOMAĆICE ŠIROM SVETA SU POLUDELE ZA OVIM TRIKOM: Sa samo jednom namirnicom očistite ogledala, prozore čak i tuš kabinu! (VIDEO)

Nikol je otkrila kako sve upotrebljava ovu namirnicu koju svi imamo u kući.

12.05.2024 12:02

DOMAĆICE ŠIROM SVETA SU POLUDELE ZA OVIM TRIKOM: Sa samo jednom namirnicom očistite ogledala, prozore čak i tuš kabinu! (VIDEO)
shutterstock.com

Na društvenim mrežama mogu se naći saveti bukvalno za sve od toga kako da pripremite određenu  hranu, kako da vaspitavate decu ili da očistite kuću. 

Poslednjih godina vrlo su popularni trikovi za čišćenje doma uz pomoć prirodnih sastojaka kao što je soda bikarbona ili određene namirnice za koje nismo ni znali da mogu da pomognu u čišćenju.

 

 

Krompir čisti sve 

Jedna od ovih namirnica je i krompir koji besprekorno čisti sve staklene površine od ogledala do prozora, ali i još mnogo toga. Domaćice širom sveta su poludele za ovim trikom koji se šeruje na mrežama.

Kako je naglasila Amerikanka Nikol Žak jedan krompir je sve što vam je potrebno kako biste očas posla očistili kuću. Ona je otkrila kako sve upotrebljava ovu namirnicu koju svi imamo u kući.

Ona je objasnila da ogledala mogu biti teška za čišćenje, a ukoliko želite da ih očistite brzo i bez napora upotrebite krompir.

Dovoljno je da ga  isečete na pola i trljajte ga direktno na površinu ogledala dok se ne formira tanak, providan film od skroba. Zatim poprskajte vodom i obrišite krpom od mikrovlakana.

- Zaista će sijati i izbeći ćete tragove čišćenja, a vaša ogledala posebno u kupatilu, se više neće magliti - objasnila je Nikol. 

Foto: Shutterstock

Nikol uz pomoć krompira i soli uklanja i rđu sa posuđa

 

Ona krompir koristi za uklanjanje rđe na tiganjima i drugom posuđu. Jednostavno pospite so na mesta koja je uhvatila rđa pa istrljajte polovinom krompira, a zatim operite na uobičajeni način. 

- Krompir sadrži oksalnu kiselinu, koja je efikasna u uklanjanju rđe i mrlja - dodala je ona. 

Nikol uz pomoć krompira čisti prozore, ukljanja mrlje čak čisti i srebro tako što ga jednostavno istrlja polovinom krompira. 

Njeni pratioci na Instagramu bili su zadivljeni ovim savetima, pa su usledili brojni komentari.

- Da li ste znali da ako parčetom krompira premažete roštilj meso se neće lepiti za žice? Ja ovaj trik koristim stalno.

- Meni krompir pomaže u čišćenju prozora. Ne samo što su besprekorno čisti već se kiša i prljavština dugo ne lepi za stakla.

shutterstock.com

Krompir sadrži oksalnu kiselinu, koja je efikasna u uklanjanju rđe i mrlja

 

- Obožavam vaše trikove, probala sam da sa krompirom izriban staklena vrata tuš kabine i pločite i oduševljenja sam rezultatima. 

- Hvala vam za ove savete, zaista ste mi olakšali život - bili su samo neki od komenatara na ovaj post.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)