Tetka Saveta

DA LI BISTE POJELI BUKET: Marija slučajno otkrila sopstveni talent, sad oduševljava ljude svojim umećem (FOTO)

Ona je imala i poruku za naše čitaoce.

15.06.2024 11:02

DA LI BISTE POJELI BUKET: Marija slučajno otkrila sopstveni talent, sad oduševljava ljude svojim umećem (FOTO)
Instagram-bubinabasta

Marija Veselinović vikendima najviše voli da šeta po pijaci. Kupovala bi voćepovrće i obavezno cveće, a tako je nastala ideja o osnivanju Bubine bašte.

- Prijateljice su počele da ostaju u drugom stanju. Tako sam došla na ideju da umesto klasičnih slatkiša i voćkica u plastičnim kesama, kupim nešto zdravo na pijaci, što znam da vole da jedu. Razmišljala bih koje boje vole oni kojima pripremam buket. Pitala bih njihove muževe i prijateljice šta je tim ženama interesantno. Kad čovek nešto radi prvenstveno iz čiste ljubavi, prilično je teško da taj svoj hobi i unovči. Međutim, ja taj rad doživljavam kao neku vrstu psihoterapije. Kad počnem da pravim buket, pred sobom imam gomilu materijala. Uvek zamislim kako bi završna verzija trebalo da izgleda. Međutim, gotovo uvek kao završni produkt se javi sasvim drugo rešenje - objašnjava ona.

Marija nije završila obuku kako bi znala koje boje su kompatibilne ili koja voćka ide sa kojim povrćem ili cvetom. Ume da kaže da je ovo njen "dar od Boga". 

- Istakla bih da moji buketi isključivo spajaju samo prirodne materijale. Recimo, nema veštačkog cveća. Takođe svaki buket sadrži nešto što može osobi kojoj se poklanja i da ostane. Nekad je to ambalaža, nekad polica na koju vezujem voće i povrće, nekad kavez koji dekorišem, ukrasna kutija ili biljka. Primera radi, čuvarkuću možete da razmnožite i presadite, uz to obožavam da stavim i aloje veru ili kaktuse. Ukoliko želite nekome da uputite poruku da je otporan, izdržljiv i jak, poklonite mu kaktus - objašnjava naša sagovornica.

Veselinovićeva smatra da su vina odavno prevazišla plastične ukrasne kese i svoje usluge planira da proširi i na dekoraciju vinskih flaša. 

- Vino zaslužuje pravi ukras. Ili ga odnesite u ruci ili ga ukrasite onako kako ono zaslužuje. Ako želite da nešto raste i buja, nova veza, prijateljstvo ili posao, recimo poslovnom partneru poklonite baš vino. Uz to stavite detalje pupoljaka, ruže koja tek cveta, neka to bude novina koja će tek da da svoj plod. Odlična je poruka da pokažete kako ćete zajedno da rastete - predlaže ona.

Nedavno joj je nov izazov bio naručeni buket od testenina. 

- To do sad niko nije radio i potrebna je prilična veština da napravite buket od testenina, ali uspeli smo i to. Naravno, mnoge stvari ne bih mogla sama, bez pomoći moje ćerkice Dane i naše kume Mire. Čitaocima Srećne Republike, pošto su već tu gde jesu, dakle u jednoj Srećnoj Republici, želim da ne dozvole da niko nikad ugasi proleće i sunce u njima. Da uvek sanjare i maštaju, to bar ništa ne košta. Moja teza je: "Nemaština je kada ništa ne maštaš" - poručila je Marija.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)