Prvomajski praznici širom Srbije proslavljaju se uz roštiljanje od ranih jutarnjih časova. Miris pečenog mesa širi se izletištima, a u sočnim ukusima ove hrane uživaju i mladi i stari. Ukoliko ste u finalnim pripremama za prvomajski uranak, ne zaboravite da pripremite marinadu za meso.
Uz njega će biti sočnije i lakše će se ispeći, a ukus ćete dugo pamtiti. Ukoliko ste se odlučili da za uranak uživate u pilećim krilcima, otkrivamo vam kako da napravite najbolju marinadu za njih.
Sastojci:
- 20 komada pilećih krilaca (ili kilaža po želji)
- 2 kašike senfa
- 2 kašičice meda
- 2 kašike limunovog soka
- 1/4 šoljice maslinovog ulja
- 8 češnjeva belog luka
- 2 kašike sosa od soje
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica bibera
Priprema:
Pomešajte senf, med, limunov sok, maslinovo ulje, sitno seckani luk i sos od soje u većoj staklenoj ili keramičkoj posudi. Začinite sa 2 kašičice soli i biberom. Dodajte pileća krilca i dobro pomešajte.
Pokrijte posudu i stavite je u frižider na bar 2 sata (po mogućnosti 24h pre pripreme). Krilca peći na roštilju ili u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 45 minuta.
Komentari (0)