Tetka Saveta

MARINADA ZA PILEĆA KRILCA SA ROŠTILJA: Prvomajska gozba u kojoj ćete uživati

Ne zaboravite da sve pripremite dan ranije.

30.04.2024 09:30

MARINADA ZA PILEĆA KRILCA SA ROŠTILJA: Prvomajska gozba u kojoj ćete uživati
shutterstock.com

Prvomajski praznici širom Srbije proslavljaju se uz roštiljanje od ranih jutarnjih časova. Miris pečenog mesa širi se izletištima, a u sočnim ukusima ove hrane uživaju i mladi i stari. Ukoliko ste u finalnim pripremama za prvomajski uranak, ne zaboravite da pripremite marinadu za meso.

Uz njega će biti sočnije i lakše će se ispeći, a ukus ćete dugo pamtiti. Ukoliko ste se odlučili da za uranak uživate u pilećim krilcima, otkrivamo vam kako da napravite najbolju marinadu za njih.

shutterstock.com

marinada za pileća krilca

Sastojci:

  • 20 komada pilećih krilaca (ili kilaža po želji)
  • 2 kašike senfa
  • 2 kašičice meda
  • 2 kašike limunovog soka
  • 1/4 šoljice maslinovog ulja
  • 8 češnjeva belog luka
  • 2 kašike sosa od soje
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica bibera

Priprema:

Pomešajte senf, med, limunov sok, maslinovo ulje, sitno seckani luk i sos od soje u većoj staklenoj ili keramičkoj posudi. Začinite sa 2 kašičice soli i biberom. Dodajte pileća krilca i dobro pomešajte.
Pokrijte posudu i stavite je u frižider na bar 2 sata (po mogućnosti 24h pre pripreme). Krilca peći na roštilju ili u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 45 minuta.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)