Iako ima mnogo onih koji će rado pojesti svaki slatkiš i čokoladu od uskršnjih i dekorativnih slatkiša poput čokoladnih jaja, neki vole da zadrže koje za neki kišni dan. Statistike pokazuju da u svetu ljudi potroše veliki novac za vreme uskršnjih praznika na uskršnja čokoladna jaja, koja ako se ne pojedu sigurno završavaju u kanti. Sa druge strane sigurno će vam dosaditi da dan za danom jedete samo te slatkiše, dok se zalihe ne potroše, jer koliko god da ste veliki ljubitelj čokolade, možete je uvek pretvoriti u neku drugu formu.
Umak od uskršnjih jaja
Jedna kreatorka sadržaja na TikTok-u Liz Nikolaj, pokazala je u jednom videu kako se dosetila sjajnog načina da iskoristi sve slatkiše poput uskršnjih čokoladnih jaja, zeka koje je poslagala u jednu vatrostalnu posudu. Kada je izlomila sve komade i lepo ih rasporedila, odgore ih je prekrila ukusnim maršmelovima i stavila ih u rernu na pečenje oko 15 minuta na 130 stepeni.
Da užitak bude potpun Liz koristi oblatnu koju umače u čokoladni dezert ali možete pronaći i drugačiji način kako želite.
Ispecite tortu
Ima li boljeg načina od toga da napravite tortu od ostataka uskršnjih jaja od čokolade, prenosi Mirror. Možete napraviti neku dekadentnu tortu ili čokoladni biskvit koji ćete podeliti sa porodicom. Najjednostavniji način odnosno recept koji preporučuje BBC Good Food, koji možete napraviti od čokoladnih ostataka je da jednostavno u jednu posudu stavite 165 g zlatnog šećera, 150 ml ulja, 150 ml mleka i dva jaja a onda dodati i 165 g brašna.
Dodajte zatim kašičicu sode bikarbone i tri kašike kakaa i kada sjedinite smesu, izlijte je u pleh koji ste prethodno nauljili. Stavite da se peče.
Kada je gotov kolač, otopite 100 g crne čokolade na pari a na drugoj strani umutite 100 g putera sa 100 g šećera u prahu i dodajte otopljenu čokoladu. Tom glazurom prelijte kolač kada je ohlađen. Pospite tortu uskršnjim poslasticama za posluživanje.
Napravite fondi
Fondi je odličan način da iskoristite sve ostatke čokolade. Jednostavno ih otopite zajedno i jedite tako što ćete da umačete omiljene stvari u fondi. Ukoliko ste pobornik zdravije ishrane učinite fondi zdravijim tako što ćete da umačete voće poput jagoda i banana ili se prepustite maršmelovu ili grickalicama i napolitankama.
Poklonite ih
Ako zaista ne znate šta da uradite sa sa svom tom čokoladom koja je ostala kao višak, najbolje je da je poklonite nekome ko će to svakako ceniti. Počastite svoje kolege na poslu ili dajte vašoj deci koja mogu to da poklone svom omiljenom učitelju. Još bolje od toga je da proverite da li negde možete da donirate hranu.
Komentari (0)