Tetka Saveta

NE ZNATE ŠTA ĆETE SA VIŠKOM ČOKOLADE OD USKRŠNJIH JAJA? Evo nekoliko genijalnih načina da ih iskoristite na pravi način!

Vaš ormar u kuhinji gde odlažete grickalice može da se napuni i čokoladom od uskršnjih jja tokom praznika, a da je ne biste bacili imamo nekoliko rešenj za vas.

04.05.2024 10:20

NE ZNATE ŠTA ĆETE SA VIŠKOM ČOKOLADE OD USKRŠNJIH JAJA? Evo nekoliko genijalnih načina da ih iskoristite na pravi način!
shutterstock.com

Iako ima mnogo onih koji će rado pojesti svaki slatkiš i čokoladu od uskršnjih i dekorativnih slatkiša poput čokoladnih jaja, neki vole da zadrže koje za neki kišni dan. Statistike pokazuju da u svetu ljudi potroše veliki novac za vreme uskršnjih praznika na uskršnja čokoladna jaja, koja ako se ne pojedu sigurno završavaju u kanti. Sa druge strane sigurno će vam dosaditi da dan za danom jedete samo te slatkiše, dok se zalihe ne potroše, jer koliko god da ste veliki ljubitelj čokolade, možete je uvek pretvoriti u neku drugu formu.

Umak od uskršnjih jaja

Jedna kreatorka sadržaja na TikTok-u Liz Nikolaj, pokazala je u jednom videu kako se dosetila sjajnog načina da iskoristi sve slatkiše poput uskršnjih čokoladnih jaja, zeka koje je poslagala u jednu vatrostalnu posudu. Kada je izlomila sve komade i lepo ih rasporedila, odgore ih je prekrila ukusnim maršmelovima i stavila ih u rernu na pečenje oko 15 minuta na 130 stepeni.

Da užitak bude potpun Liz koristi oblatnu koju umače u čokoladni dezert ali možete pronaći i drugačiji način kako želite.

 

@loveisbakeable Leftover Easter Egg Dump dip! Bake at 260/130C for 15 minutes 😁 #marshmallowdip #eastercandy #eastereggs ♬ Food - eas Ratta

Ispecite tortu

Ima li boljeg načina od toga da napravite tortu od ostataka uskršnjih jaja od čokolade, prenosi Mirror. Možete napraviti neku dekadentnu tortu ili čokoladni biskvit koji ćete podeliti sa porodicom. Najjednostavniji način odnosno recept koji preporučuje BBC Good Food, koji možete napraviti od čokoladnih ostataka je da jednostavno u jednu posudu stavite 165 g zlatnog šećera, 150 ml ulja, 150 ml mleka i dva jaja a onda dodati i 165 g brašna.

Dodajte zatim kašičicu sode bikarbone i tri kašike kakaa i kada sjedinite smesu, izlijte je u pleh koji ste prethodno nauljili. Stavite da se peče.

Kada je gotov kolač, otopite 100 g crne čokolade na pari a na drugoj strani umutite 100 g putera sa 100 g šećera u prahu i dodajte otopljenu čokoladu. Tom glazurom prelijte kolač kada je ohlađen. Pospite tortu uskršnjim poslasticama za posluživanje.

Napravite fondi

Fondi je odličan način da iskoristite sve ostatke čokolade. Jednostavno ih otopite zajedno i jedite tako što ćete da umačete omiljene stvari u fondi. Ukoliko ste pobornik zdravije ishrane učinite fondi zdravijim tako što ćete da umačete voće poput jagoda i banana ili se prepustite maršmelovu ili grickalicama i napolitankama.

shutterstock.com

Fondi je još jedan od dobrih načina da iskoristite čokoladna uskršnja jaja

Poklonite ih

Ako zaista ne znate šta da uradite sa sa svom tom čokoladom koja je ostala kao višak, najbolje je da je poklonite nekome ko će to svakako ceniti. Počastite svoje kolege na poslu ili dajte vašoj deci koja mogu to da poklone svom omiljenom učitelju. Još bolje od toga je da proverite da li negde možete da donirate hranu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)