Tetka Saveta

REŠITE SE BOLA POMOĆU ALUMINIJUMSKE FOLIJE: Evo u koje još svrhe možete da je iskoristite! (VIDEO)

Najčešće je koristimo za pakovanje hrane, ali može da bude od koristi i van kuhinje.

20.02.2024 14:10

REŠITE SE BOLA POMOĆU ALUMINIJUMSKE FOLIJE: Evo u koje još svrhe možete da je iskoristite! (VIDEO)
Printscreen/https://www.tiktok.com/@love.for.tips

Većina domaćica ne može da zamisli život bez korišćenja alumunijumske folije u kuhinji. Zahvaljujući njoj većina namirnica ostaje sveža, a ona je i odlično rešenje za pakovanje voća onda kada nam nije na vidiku neka manja posuda.

Aluminijumska folija nsatala je pre više od 100 godina u Švajcarskoj i od tada je postala jedan od najčešće korišćenih proizvoda na svetu. Danas se nijedno domaćinstvo gotovo ne može zamisliti bez  nje. A evo za šta je često mnogi koriste:

Čuva hrskavost

U snimku koji se pojavio na TikToku jedna domaćica je pokazala da kuglice aluminijumske folije ubacuje u teglu sa sitnim kolačima ili žitaricama kako bi im očuvala hrskavost.

shutterstock.com

Folija je nezamenljiva kod pakovanja namirnica i čuvanja njihove svežine

Čuva svežinu voća

Verovatno ste videli da mnoge domaćice neki komad voća poput limuna ili jabuke zamotaju u foliju, pa tako spakovano voće čuvaju u frižideru. Na taj način, prema rečima ove tiktokerke, one ga održavaju svežijim i trajnijim, te onemogućavaju propadanje i truljenje. Primera radi, imun umotan u foliju u frižideru može da stoji više od 15 dana bez ikakvih promena. Na isti način možete da čuvate banane i jabuke.

Možete naoštriti grickalicu za nokte

Ukoliko su vam makazice ili grickalice za nokte tupi i zahtevaju oštrenje, dovoljno je da izgužvate aluminijumsku foliju u jednu loptu i da preko nje sečete ovim alatima, te da ih na taj način naoštrite.

 

@love.for.tips Put aluminum foil on your feet and the next day you won't believe the results! #fy #fyp #fypシ #foryou #foryoupage ♬ som original - Love for tips

 

Brže i kvalitetnije peglanje

Da li ste znali da vam aluminijumska folija može zameniti dasku za peglanje i pomoći da opeglate veš mnogo brže? Dovoljno je da komad folije postavite na radnu površinu i da preko nje stavite odeću koju treba opeglati. Isto tako, ako želite da vam odeća bude glatkija ili peglate neki osetljiviji materijal, možete odeću prekriti aluminijumskom folijom i preko nje prelaziti pažljivo peglom.

Pomaže u otklanjanju bola

Ukoliko se borite sa bolom u stopalu ili nekom drugom delu tela, probajte da prekrijete tu regiju folijom i ostavite da tako odstoji preko noći. Poželjno je da ponavljate proces dok bol ne prestane. Alimunijumska folija pomaže tako što zadržava toplotu, a toplota opušta mišiće, čineći da bol bude slabijeg intenziteta.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)